Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  АНЕМ: Санкционисати претње екипи извештача Н1 и спречавање снимање прилога
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2020.

Извор: АНЕМ

АНЕМ: Санкционисати претње екипи извештача Н1 и спречавање снимање прилога

Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) осудила је напад на екипу телевизије Н1, која је за потребе снимања телевизијског прилога, покушала да сними зграду на Новом Београду, у којој је седиште компаније Асеко.

Телевизијску екипу напала је, и њеним члановима претила, особа која је на одећи имала видне ознаке фирме специјализоване за услуге физичког обезбеђења објеката. 

Из Асека су саопштили да радник обезбеђења који је онемогућио снимање зграде, није запослен у тој компанији, нити ангажован са њихове стране.

"Жао нам је због наведене ситуације, поготово што као компанија не подржавамо ниједну врсту непрофесионалног и насилног понашања", навели су из Асека. Асоцијација је поздравила брзину којом се Асеко оградио од напада и осудио га. 

АНЕМ је указао да претња медијским екипама у прикупљању и снимању материјала за своје прилоге, несумњиво представља ограничење уставом и међународним конвенцијама зајемченог права на слободу изражавања, а у конкретном случају, могуће и неовлашћено спречавање или ометање снимања и емитовања телевизијског програма, што је кривично дело за које је кривичним законом запрећена и затворска казна, те позвао надлежне да озбиљним приступом и санкционисањем оваквог понашања пошаљу јасну поруку да Србија није земља у којој се напади на медије и новинарске екипе толеришу и пролазе некажњено.  

Веран Матић, председник Управног одбора Асоцијације независних електронских медија АНЕМ

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси