Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додељене награде победницима конкурса „Бетина фотографија године“, изложба отворена до 29. септембра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Додељене награде победницима конкурса „Бетина фотографија године“, изложба отворена до 29. септембра

Победницима овогодишњег конкурса „Бетина фотографија године“ вечерас су уручене награде, а изложба најбољих радова по том регионалном конкурсу за новинску фотографију отворена је у београдском Дорћол плацу.

Изложба ће бити отворена до 29. септембра.

Награду публике добио је фоторепортер „Младине“ Жељко Стеванић за фотографију „Протест против Владе Јанеза Јанше“, са добијених 2.545 од више од 5.500 гласова корисника друштвених мрежа Фејсбук и Инстаграм.

Према оцени жирија, прва награда припала је фоторепортерки Сањи Кнежевић за фотографију „Величина“.

Другу награду за фотографију „Trapped in Greece“ добио је фоторепортер француске агенције АФП Ангелос Тзортзинис.

Трећа награда припала је фоторепортеру „Cropix-a“ Борису Ковачеву за фотографију „Филхармонија“.

Главни и одговорни уредник агенције Бета Драган Јањић изјавио је да је поносан што се овај конкурс реализује већ 17 година у турбулентном региону и што показује да људи који одговорно и добро раде свој посао могу да сарађују.

„Оно што нас држи све време је ентузијазам и људи из региона који нам шаљу фотографије, али и подршка генералног спонзора, Јавног предузећа Пошта Србије, без којег ово не би могло да се реализује. Фотографија комуницира на свој начин, постаје честа колико и текст, и тако је оно што се ради кроз овај конкурс све значајније“, рекао је Јањић.

Шефица кабинета директора Поште Србије Нела Бојовић казала је да се ове године обележава 180 година од отварања прве поште и успостављања поштанског саобраћаја.

„У овим националним оквирима не постоји предузеће које је више инкорпорирано у свакодневни живот градјана од Поште“, рекла је Бојовић.

Она је навела да је Пошта Србије привилегована што може да учествује у пројектима као што је „Бетина фотографија године“.

Стручни жири чинили су историчарка уметности Милена Марјановић и фотографи Ненад Петровић и Имре Сабо, који су одабрали 44 фотографије, од вечерас изложене у београдском Дорћол плацу.

На 17. конкурс „Бетина фотрографија године“ пристигла су 304 рада 69 аутора из осам земаља. Генерални покровитељ манифестације је Јавно предузеће „Пошта Србије“.

Дизајнер „Србијамарке“ у „Пошти Србије“ Јакша Влаховић изјавио је да ће уз изложбу новинских фотографија бити изложено и шест нових поштанских марака.

„Део изложбе поводом обележавања 180 година од оснивања Поште је и поштанска марка и филателистички блок са приказом главне Поште, што има симболику јер је у Београду и настала и прва пошта“, рекао је Влаховић.

Он је казао да су остале изложене поштанске марке настале у оквиру издања „Европа“ са једном универзалном темом на којој раде све европске земље.

„Ове године је назив теме Древни поштански путеви, за ту тему се организује и такмичење за најбољу марку. Пошта Србије је већ била изабрана за победника тог годишњег такмичења, за најбољу марку на тему Национални музички инструменти“, навео је Влаховић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси