Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претње СНС ТВ Шабац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 09. 2020.

Аутор: Д. Ераковић Извор: Данас

Претње СНС ТВ Шабац

Након почетка емитовања серијала ТВ Шабац о умешаности једног осведоченог криминалца у криминалне радње где је умешан и СНС, повереник и кандидат за будућег градоначелника др Александар Пајић изнео је бројне оптужбе на рачун ове медијске куће.

У емисији ТВ АС, где дуже време функционери ове странке имају плаћени термин, запретио је да ће тужити новинарку која је радила серијал и да ТВ Шабац неће моћи да добија средства из буџета.

Пре свега ради се о истраживачком новинарству и доказима о дебелој умешаности СНС у криминалне радње.

То је и напредњачка освета новинарки која је открила и јавно презентовала умешаност криминогених група у изборне крађе у Шапцу.

Иако је др Пајић, високи државни функционер и специјални саветник министра образовања, чуди његово непознавање финансирања медија.

По закону финансирају се медијски пројекти о којима одлучују представници репрезентативних новинарских удружења.

Позната је пракса да где год су напредњаци на власти новац се шаком и капом дели навијачким медијима.

Дешава се, да на пример, велики новац иде Информеру, Српском телеграфу, Ало, који се годишње више од хиљаду пута огреше о Кодекс новинарства.

Протеклих година Шабац је био слободан град, овде се за медијске пројекте издвајало више од 30 милиона динара, а у комисијама су били представници репрезентативних новинарских удружења.

Иако су се жалили на медијски мрак ТВ Шабац директно је преносио седнице Градске скупштине где су више од 80 одсто времена користили одборници СНС.

За њихове представнике увек је био отворен позив ове медијске куће, али, наравно, по новинарским професионалним стандардима.

Но, шабачки напредњаци на своје конференција зову само режимске медије.

Било је и до сада наговештаја да ће напредњаци тужити поједине шабачке медије, али није било судских позива.

С друге стране најновија ослобађајућа пресуда Апелационог суда за НИН показује да се примењује судска пракса из Европске уније, дакле да су функционери дужни да трпе јавну критику, да су новинари слободни у изношењу вредносних судова, али се морају држати чињеница.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси