Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинару VOICE-а Игору Ишпановићу награда Новосадске новинарске школе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 09. 2020.

Извор: Бета

Новинару VOICE-а Игору Ишпановићу награда Новосадске новинарске школе

Новинару Војвођанског истраживачко-аналитичког центра (VOICE) Игору Ишпановићу вечерас је у Новосадској новинарској школи уручена награда за најбољу медијску причу на тему екстремизма, радикализације или тероризма.

Ишпановић је награду добио за истраживачко-аналитички текст „Дигитални шовинизам на Фејсбуку: Дани српских националистичких мрмота“, објављен 15. марта у новој рубрици „Фацт цхецкинг“ на порталу VOICE.

Текст је о томе да у Србији за пет година од почетка избегличке кризе нису забележени већи инциденти између миграната и домаћег становништва, али да упркос томе циклично буја шовинизам, пре свега на дигиталној платформи Фејсбук, а у последње време и на улицама градова Војводине и Србије уопште.

Ишпановић је кроз анализу односа становништва и избеглица и разговор са стручњацима истражио како и маргиналне групације, и активни учесници на политичкој сцени Србије третирају избеглице и измишљају догађаје у којима су они наводно учествовали.

На овогодишњи конкурс стигло је осам пријава, а у најужем избору за награду Новинарске школе била је још једна новинарка VOICE-а, Сања Косовић, за текст „Друштвене мреже: Фалсификовање чињеница за распиривање шовинизма према мигрантима“, објављен 19. априла у рубрици „Fact checking“.

У најужем избору за награда за најбољу медијску причу на тему екстремизма, радикализације или тероризма био је и прилог новинара Миодрага Совиља, емитован на телевизији Н1.

По речима директорке Новосадске новинарске школе, Дубравке Валић Недељковић, нијансе су одлучиле о победничком тексту.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси