Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Надзор РЕМ-а над ТВ Пинк због Кристијанових претњи смрћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 09. 2020.

Аутор: Јелена Булајић Извор: Nova.rs

Надзор РЕМ-а над ТВ Пинк због Кристијанових претњи смрћу

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) покренуће надзор програма и поднети извештај Савету РЕМ због претњи смрћу изречених у ријалити програму Задруга на ТВ Пинк 16. септембра увече, најавио је за Нова.рс Слободан Цвејић, члан Савета РЕМ-а.

На друштвеним мрежама и на Youtube-у појавио се снимак у ком Кристијан Голубовић, учесник ријалитија “Задруга” и осуђивани криминалац, у преносу уживо јавно прети смрћу Станији Добројевић “ако му се не извини због тога што је рекла о његовој деци”.

Голубовић је током емисије “Питања гледалаца” прво упутио низ увреда на рачун Станије Добројевић, да би потом устао и изговорио директну претњу смрћу.

“Овај инцидент је само додатно оправдао иницијативу коју смо покренули Јудита Поповић, Вишња Аранђеловић и ја да се донесе Правилник о времену емитовања ријалити програма ‘у присилном окружењу’. Седница Савета у понедељак је примарно и заказана због ове инцијативе, а извештај о надзору спорне емисије ће бити предложен као додатна тачка на самој седници и о њој ће се одвојено дискутовати и одлучивати”, објаснио је Цвејић у краткој писаној изјави.

Суштина предлога троје чланова РЕМ, како је навео, јесте да се ријалити “присилног окружења” емитује само између 23 и 06 часова, а у том периоду важе правилници о заштити малолетника и заштити људских права.

РЕМ је иначе, у мају, тесном већином од пет према четири гласа, одбио да одлучује о предлогу којим би се ограничио ријалити програм.

Цвејић је тада био један од четири члана Савета РЕМ-а који су тражили да се на дневни ред уврсти захтев да се ријалити програми на телевизијама емитују искључиво од 23 сата до 6 часова ујутру.

Цвејић и Јудита Поповић су, пре тога, подржали иницијативу за ограничавање ријалити програма, коју је покренуло Удружење за заштиту уставности и законитости, а својим потписима подржало више од 42 хиљаде грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси