Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покрет за преокрет пријавио Александра Вучића на конкурс за директора РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 09. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Покрет за преокрет пријавио Александра Вучића на конкурс за директора РТС

Чланови Креативног тима Покрета за преокрет потврдили су писања медија да је пријава Александра Вучића за место генералног директора Радио телевизије Србије стигла Управном одбору РТС-а и да су они, како кажу „помогли у њеном писању“.

„Верујемо да је биографија урађена прецизно, иако смо из ње изоставили већину ствари које би могле да нашкоде Вучићу за избор на место генералног директора. Ипак, пошли смо од тога да он фактички већ управља РТС-ом и да уређује информативни програм Јавног медијског сервиса Србије. Иако без прецизног термина у програму, често има и своје ауторске емисије у улози водитеља, а понекад се и као репортер са терена укључује у програм,“ навели су из Покрета за преокрет.

Они су додали да је највећи део Дневника посвећен Вучићевим животним дилемама и стрепњама, а његове конференције за штампу РТС преноси најчешће у целости, па се „чак ни Драган Бујошевић није толико сродио са РТС-ом“.

У медијима се јуче појавила вест да је Управном одбору РТС стигла пријава по конкурсу
за генералног директора у којој пише да је Вучић „испунио све услове за вођење јавног сервиса, који је постао сервис странке коју води“.

У сатиричној биографији је наведено да је Александар Вучић стручњак за медије јер је за време рата у Босни и Херцеговини водио радио станицу Канал С на Палама, био министар информисања у влади Мирка Марјановића када је увео драконске казне за новинаре чије се писање косило са политиком Слободана Милошевића и Војислава Шешеља, стране медије означио као шпијуне, угасио некадашњу ТВ Б92 и покуповао новцем грађана све телевизије са националном фреквенцијом.

„Боље да ме примите јер се на тај конкурс нико нормалан неће јавити јер људи, нормални, знају да одлуку ко ће бити директор доносим лично ја. А пошто вас већ уређујем боље да то и формализујемо. Ма шта ме брига шта ће рећи опозиција. Видите да имам скупштину без опозиције и јавни сервис треба да одговара том стању“, пише у наводној пријави на конкурс коју је писао Покрет за преокрет.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси