Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рођендан тематских канала Радио Београда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 09. 2020.

Извор: РТС

Рођендан тематских канала Радио Београда

Радио Београд је на данашњи дан прошле године почео са емитовањем четири тематска канала: РТС Плетеница, РТС Рокенролер, РТС Џубокс и РТС Вртешка, на интернет платформи РТС Планета. У протеклих годину дана, програмске шеме тематских канала засноване, пре свега, на квалитетним музичким садржајима, заживеле су, и сваким даном стичу све већи број слушалаца.

„То су усмерени канали. Канал народне музике, традиционалне квалитетне музике - РТС Плетеница, ту је и канал поп и рок музике Џубокс, онда нам је ту Рокенролер, и Вртешка намењена најмлађој популацији. Канали се емитују на мултимедијалној платформи РТС Планета", рекла је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Снежана Грујућ, руководилац Службе медијских услуга Радио Београда. 

Додаје да су се наведени канали добро позиционирали тако што су слушаоци препознали квалитет садржаја који се емитује.

Тематски канали су покренути у години јубилеја, када је Радио Београд обележио 95 година постојања, а ушло се и у процес дигитализације богатог Архива који радио поседује.

Очекује се да ће процес трајати годинама.

„Наш циљ је да сачувамо све оно што је вредно и што је у архиву, и да га учинимо доступним нашим посетиоцима и слушаоцима и да буквално једним кликом дођу до свега најквалитетнијег што је стварано у дугој историји Радио Београда", додала је Грујићева.

Радио Београд је унапредио и комуникацију са слушаоцима тематских канала, за посетиоце профила на Фејсбуку припремио изненађења и поклоне у виду издања ПГП РТС а наредне године планирана су још четири нова тематска канала као и апликација.

„Овако радио показује да је млад, да је прилагодљив, и да из века у век показује своју снагу и да ти програмски садржаји долазе до слушалаца на потпуно другачији и нов начин", рекла је Грујићева.

Када је реч о дигитализацији Архива, који представља прави трезор по богатству садржаја, Грујућева каже да је реч о великој одговорности свих оних који су у тај посао укључени.

„Постоје записи који су с краја 19. или с почетка 20. века. Ми их преслушавамо, дигитализујемо, и прилагођавамо модерном слушаоцу. Драго нам је да Архив више неће стајати по трезорима, већ да ће изаћи на светлост дана и да ћемо да прикажемо шта се све стварало свих тих деценија, да оставимо за будуће генерације све што је вредно", закључује Снежана Грујић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси