Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Врховни суд Аустрије потврдио пресуду против ГСС, компаније повезане с Телекомом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 09. 2020.

Извор: Н1

Врховни суд Аустрије потврдио пресуду против ГСС, компаније повезане с Телекомом

Врховни суд Аустрије потврдио је првостепену пресуду Вишег суда против платформе ГСС Медиа због неовлашћеног емитовања емисија продукције Гранд налажући им да надокнаде насталу штету.

Одбијањем жалбе ГСС Медиа, као неосноване, пресуда против ГСС Медиа је постала коначна. Наложено им је да омогуће увид у финансијске податке, како би се утврдио износ стечен неовлашћеним емитовањем, као и да на својој интернет страници објаве вест о пресуди.  

ГСС Медиа је платформа која пружа могућност дијаспори да гледају канале из региона преко интернета и стратешки је партнер Телекомове компаније Go4yu.

До спора је дошло јер је ГСС Медиа неовлашћено емитовала најпопуларније Грандове емисије "Звезде Гранда", "Никад није Касно" и "Звезде Гранда – Специјал" на ТВ Прва.

Пошто су се оглушили на све молбе да се замраче Грандови садржаји и наставили да крше закон, Гранд је током 2018. и 2019. године, пред Привредним судом у Бечу водио поступак против те компаније због повреде права интелектуалне својине.   Првостепени поступак пред бечким судом је окончан 2019. године у потпуности у корист Гранда.  

Суд је тада утврдио да је ГСС повредио искључива права и наложио им да доставе на увид финансијске податке како би се одмерила адекватну накнада коју треба да исплате Гранду. ГСС је поднео жалбу на првостепену пресуду, а у међувремену наставио да повређује права Гранда, потпуности игноришући инструкције првостепеног суда.

Апелациони суд у Бечу је у јуну ове године одбацио ту жалбу и потврдио пресуду против ГСС-а, чиме је поступак правоснажно окончан.  

Имајући у виду да ова компанија није поступила по наређењу суда да достави финансијске податке, Гранд је покренуо поступак принудног извршења, а суд је наложио ГСС-у да без одлагања плати све износе и достави све документе, уз плаћање пенала за сваки дан кашњења.  

Додатно, како је ГСС на својој интернет страници наставио да нуди и рекламира Go4You платформу путем које се и након пресуде неовлашћено реемитовале Грандове емисије, суд их је казнио за поновљену повреду права.

Гранд је део United Medie, компаније у оквиру које послује и Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси