Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вести онлајн напали хакери - "некоме смета истина"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 09. 2020.

Извор: Танјуг

Вести онлајн напали хакери - "некоме смета истина"

Српски информативни портал "Вести онлајн", интернет издање дневних новина франкфуртске "Вести", од четвртка је био изложен јаким хакерским нападом, који су IT стручњаци успели да неутралишу данас после подне.

"Извињавамо се нашим верним читаоцима што нису могли да приступе порталу и сазнају најновије вести из Србије и света, из свих сфера живота. Дневне новине 'Вести' познате су као независан лист, који излази у дијаспори већ скоро 30 година. Портал је настао 2009. и води исту политику - политику истине у информисању читаоца“, рекао је Александар Видаковић, директор компаније “Nidda Verlag GmbH” и издавач "Вести".

Он је нагласио да ово није први напад на портал.

“Сличан напад смо имали пре само шест месеци. Некоме очигледно сметамо зато што се, као независан српски портал, озбиљније бавимо истином”, казао је он и додао IT стручњаци трагају за узроком проблема, односно за онима који су криви за упад и заражавање система.

Током напада редакцији "Вести" у Београду јавило се на десетине читалаца с истим питањем - шта се дешава са порталом "Вести онлајн" и зашто не могу да виде нове информације, али ни старе вести и приче.

„У питању је класичан хакерски напад. Убачен нам је вирус тако да је сваки 'клик' на вест из било које области 'водио' на наградну игру или постављао упите...Напад је имао врхунац за викенд, када је колегама било апсолутно онемогућено пласирање новог садржаја, тако да су на порталу биле 'бајате' вести од претходних дана, с тим што читаоци нису могли ни њих да читају у недељу и понедељак. Након четири дана 'борбе' успели смо да решимо проблем и наставимо с информисањем”, рекао је Предраг Вранешевић, уредник портала.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси