Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бујошевић Тепићевој: Закаснела брига за финансије РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 09. 2020.

Извор: РТС

Бујошевић Тепићевој: Закаснела брига за финансије РТС-а

Мариника Тепић по обичају не зна ништа о ономе о чему говори али јој то, опет по обичају, не смета да оптужује. Управо зато ће на суду схватити колике су њена злонамерност и незнање.

И да не бих био оптужен да на правди Бога опањкавам Маринику Тепић, казаћу да су њене тврдње о пословању РТС тачне колико и оне да је Српска паравојна јединица "Вукови" на Косову и Метохији (показало се да је то видео-игрица), да је Раша тудеј објавила да је отац Небојше Стефановића умешан у трговину оружјем (није објавила), да Србије извози оружје у Украјину (демантовао украјински амбасадор), да је скоро хиљаду радника МУП-а заражено вирусом (у том тренутку заражених је било 42), да "Ниједан европски, светски, ни суседни државник није честитао Вучићу на 'историјској победи'" (Истиномер оценио исказ као неистинит)...

Закаснела је брига Маринике Тепић за финансије РТС-а. Веома закаснела. О њима је требало да брине у време када Влада Србије, којом је руководила тадашња странка њеног политичког лидера, није испуњавала законску обавезу стабилног и довољног финансирања РТС-а.

Затекао сам РТС са 18 милиона евра дуга банкама, 23 милиона евра дуга Влади Србије (трошене на исплату плата), 24 милиона дуга разним добављачима. РТС је био презадужен, пословао је са губитком од 2007. године.

У мом мандату РТС је отплатио дуг банкама, почео са отплатом дуга Влади Србије, све друге своје обавезе плаћа у року краћем од законских 60 дана. Уредно плаћамо и све обавезе држави, око 18 милиона евра годишње за порезе и доприносе.

Данас уговор са РТС служи фирмама које сарађују са нама као залог за нови кредит. Банке верују у стабилност и добре финансије РТС-а, што је ваљда довољан разлог за нову "забринутост" Маринике Тепић овога пута над судбином банкарства.

И коначно, после седам година прављења губитака, РТС је у првој години мог мандата забележио добит, која је прошле године била толика да смо платили на њу порез од 4,5 милиона евра.

Зато што од 2016. имамо стабилно, а од 2018. и довољно финансирање и зато што смо се понашали домаћински у ових пет година, први пут у историји РТС-а направљени су кабловски канали и радија и телевизије, телевизија је почела да се емитује дигитално (направљен плеј аут систем), покренута интернет платформа Планета која омогућава да се РТС види и чује у целом свету, ха-де камере постављене у свим телевизијским студијима, отворени РТС галерија и Клуб у Светогорској, прорадила синхро-сала, направљен центар за дигитализацију архиве, отворен нови дата центар за управљање РТС-ом са сопственим клаудом, прорадила сигурна соба, систем за одбрану од упада у радне процесе РТС-а, отворен је јединствени централни информативни деск.

Не сумњам да је Мариника Тепић изузетно забринута због ових успеха РТС-а.

А о детаљима оптужби које су изнете на рачун руководства РТС-а и мене, разговараћемо на суду.

Драган Бујошевић

в. д. генералног директора Радио-телевизије Србије

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси