Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар прекинуо штрајк глађу испред болнице, уреднику портала прећено смрћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 09. 2020.

Аутор: ФоНет, Н1 Извор: Н1

Новинар прекинуо штрајк глађу испред болнице, уреднику портала прећено смрћу

Новинар Руждија Шаботић, који је јутрос започео штрајк глађу испред Опште болнице у Новом Пазару, по савету лекара, прекинуо је штрајк након погоршања здравственог стања. Шаботић је иначе особа са инвалидитетом и хронични болесник.

Припадници обезбеђења, које је ангажовала Управа Опште болнице, забранили су новинарима да фотографишу и узимају изјаве од Шаботића, образлажући да се ради о црвеној зони. 

У присуству полиције, уредника портала SNews Медина Халиловића, вербално је напао један мушкарац, упутивши му претње смрћу. То се десило након што је Халиловић покушао да направи пар фотографија, у моменту када су Руждију Шаботића покушавали да удаље са клупе испред Дечјег одјељења ОБ Нови Пазар. 

Медин Халиловић је због вербалног напада и претњи, као и инертног понашања полиције, поднео пријаву Служби унутрашње контроле МУП-а Србије, Мисији OSCE у Србији, организацијама за заштиту људских права и новинарским удружењима.

Шаботић је један од активиста окупљених око Инцијативе слободних грађана, који протестују сваког дана испред управе Опште болнице у Новом Пазару. Шаботић тражи да се објави "тачан број" умрлих од коронавируса у Новом Пазару, као и то како су потрошене донације које је последњих месеци добила болница и да Више јавно тужилаштво покрене истрагу на основу објављених информација о томе.

"Ја само тражим да институције система почну да раде свој посао", рекао је Шаботић за Н1.

Према његовим тврдњама, пацијенти у Новом Пазару нису добијали лекове.

"Нама нису писани рецепти, сву терапију смо морали ми да купујемо", каже он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси