Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СИНОС писао премијерки због упућивања новинара Новости на принудни одмор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 08. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

СИНОС писао премијерки због упућивања новинара Новости на принудни одмор

У компанији Новости у току је упућивање на принудни одмор 50 новинара и медијских радника у трајању од 130 дана, указује данас Синдикат новинара Новости (СИНОС Новости) у писму премијерки Ани Брнабић.

Реч је, углавном, о колегама који су по овом основу већ били одсутни 45 дана у априлу и мају, додаје се у писму и напомиње да се истовремено ангажују нови, „професионално анонимни људи“, за значајно веће зараде, што је супротно Закону о раду. Основ за ову одлуку директора Новости је сагласност Министарства рада о упућивању запослених на принудни одмор дужи од 45 дана.

Према ставу СИНОС Новости, одобрење за ову сагласност ресорно министарство је, према Закону о раду, морало да тражи од репрезентативног гранског синдиката у медијској делатности и добило га је од Самосталног синдиката запослених у графичкој, издавачкој, информативној делатности и кинематографији Србије.

Синдикат новинара Новости упутио је захтев председнику Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) да повуче сагласност, будући да ова синдикална централа нема свој огранак у Новостима.

„О несолидарном потезу колега из СССС обавестићемо Међународну Конфедерацију синдиката, чији су члан, али и Европску и Међународну федерацију новинара којој припада Синдикат новинара Србије“, најављује се у писму.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси