Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  United Grupa преузела бугарски Vivacom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2020.

Извор: Н1

United Grupa преузела бугарски Vivacom

United Grupa, водећи телекомуникациони и медијски оператор у Југоисточној Европи, објавила је окончање процеса куповине компаније Vivacom.

Претходно је у априлу 2020. године Европска комисија одобрила аквизицију, док је споразум о преузимању потписан у новембру 2019. године, пошто је United Grupa добила тендер за куповину ове водеће телекомуникационе компаније у Бугарској.

Vivacom је прва телекомуникациона компанија у Бугарској, са највећим приходима међу операторима у овој земљи у протеклих седам година. Водећу позицију на тржишту изградили су уз потпуно разумевање потреба корисника, као и увођењем технолошких иновација како би обезбедили напредне, висококвалитетне услуге интернета, мобилне телефоније и дигиталне телевизије, намењене физичким лицима и пословним корисницима.

Преузимање Vivacoma је најновији потез у оквиру стратегије раста United Grupe, након куповине ТЕЛЕ2 у Хрватској почетком 2020. и постизања договора о куповини грчког телекомуникационог оператора Forthnet, који ће ускоро бити реализован. Послујући истовремено у телекомуникационом и медијском бизнису, United Grupa обједињује водеће операторе и најбоље произвођаче медијског садржаја у Југоисточној Европи. Крајем године имаће више од 10 милиона корисника и више од 11 хиљада запослених.

Доласком на тржиште Бугарске, United Grupa се обавезује да ће доприносити даљем развоју сектора телекомуникација у тој земљи кроз улагања у таленат, технологију и инфраструктуру.

„Vivacom је утврдио позицију број један у Бугарској одличним управљањем, импресивним финансијским резултатима, технолошким унапређењима и изузетним тимским радом. Са јасном визијом и стратегијом за будућност United Grupa стекла је још једног тржишног лидера у региону, а наш удружени таленат, искуство и величина значе да тржишту од 27 милиона људи у Југоисточној Европи и нашој дијаспори широм света можемо пружити телекомуникационе услуге најновије генерације и најбољи страни и домаћи ТВ садржај“, изјавила је Викторија Боклаг, извршна директорка United Grupe.

Никос Статопулос, један од партнера у инвестиционом фонду BC Partners и председник United Grupe каже:

„Преузимање Vivacoma је важан корак у спровођењу стратегије раста United Grupe, јер желимо да проширимо своје географско присуство у Европи. Бугарски телекомуникациони сектор је део динамичне економије, који ће нам пружити снажно упориште на једном од стратешки кључних тржишта“.

„За Vivacom, улазак у породицу United Grupe представља огромну могућност за још бржи раст већ одличних резултата. Изградили смо снажан бренд, синоним за квалитет и иновације и модерну компанију са више од 5.000 посвећених радника широм земље. Право је време да направимо следећи корак и радујемо се заједничком пословању и размени искуства са Унитед Групом како бисмо наше услуге у Бугарској подигли на још виши ниво“, рекао је Атанас Добрев, извршни директор Vivacoma.

„Vivacomје постигао импресивне резултате, не само као највећи телекомункациони оператор у Бугарској, већ и као лидер у иновацијама. То је резултат снажног менаџерског приступа и професионализма наших запослених, а уз подршку и додатна улагања United Grupe, потенцијал за даљи раст Vivacoma у Бугарској је велики“, закључио је председник Надзорног одбора Vivacoma, Спас Русев.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси