Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Паркинг сервис најавио тужбу против Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Паркинг сервис најавио тужбу против Н1

Београдско Јавно-комунално предузеће „Паркинг сервис“ саопштило је да ће поднети тужбу против телевизије Н1 због, како су навели, „нетачних и злонамерних информација“ о набавци возила за нови систем против непрописног паркирања у Београду.

Саговорници Н1 су претходно оценили да „ленд ровери“ набављени за нови систем „Око соколово“ можда нису нови, већ да су део контигента који је фирма ГИМ прошле године поклонила Министарству унутрашњих послова, као и да је јавна набавка за њих „расписана са циљем да посао добије одређени понуђач“.

Из Паркинг сервиса су навели да није тачна информација да су купљена половна возила, већ да су у питању нова, произведена 2019. године, и оценили да је прилог те телевизије служио искључиво да се укаља углед тог предузећа и свих учесника у овој набавци, „са циљем да се сакупе јефтини политички поени“.

„Уговор је закључен 10. септембра 2019. (године), а нова возила су испоручена у децембру прошле године.

Купљена су у поступку јавне набавке по изузетно повољним ценама од 26.666 евра, без иједне примедбе на сам поступак. И сама компанија British Motors је саопштила да је обезбеђен попуст од скоро 30 одсто“, наводи се у саопштењу.

„Паркинг сервис“ додаје да је реч о „специјалном наменском возилу“, које је имало захтевану висину, надоградњу и опрему, а да је у цену урачунато и одржавање возила и надградње са скен уређајима, као и да су уважени и сви специјални захтеви.

„За опрему коју возила користе потребни су јачи мотори и преправка електричних уређаја који повећавају потрошњу електричне енергије. Вредност сваког од ових возила са порезом износи више од 40.000 евра“, додаје се у саопштењу, у коме се наводе и техничке спецификације возила и система.

Нов систем електронске контроле непрописног паркирања назван „Око соколово”недавно је представио заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси