Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НАЛЕД поклонио рачунаре новинарима „Политике”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2020.

Аутор: M.Ћ. Извор: Политика

НАЛЕД поклонио рачунаре новинарима „Политике”

Редакција листа „Политика” јуче је добила вредну донациjу - лаптоп компјутере уз помоћ којих ће нашим новинарима и уредницима бити олакшан рад на даљину у време трајања ванредних мера уведених због вируса корона. Иницијатор ове акције је Национална алијанса за локални економски развој - НАЛЕД, чијем су се позиву одазвале компаније „Ассецо Сее”, „Рудник”, „НетСет”, „Сага” и „ТелеГроуп”.

Жарко Ракић, в.д. главног и одговорног уредника „Политике”, приликом јучерашњег уручења рачунара истакао је да новинари и уредници нашег листа, почевши од 16. марта, раде на даљину, а један такав подухват, немогућ је без одговарајуће опреме. Он је објаснио да ће компјутере из донације добити новинари и уредниди који су, према његовој процени, најзаслужнији зауспешно излажење листа у време највеће кризе. 

Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕД-а, рекла је да ова организација са „Политиком” има добру сарадњу, те је зато одлучила да подржи „Политику” у овом времену пуном неизвесности. Позиву су се брзо одазвале компаније, чланице НАЛЕД-а. 

- Када смо сакупили средства за куповину лаптоп рачунара за редакцију „Политике”, имали смо проблем, јер рачунара није било довољно на тржишту - испричала је извршна директорка НАЛЕД-а и додала да је ово био и један од начина да захвали нашем листу због успешне сарадње. 

- Ми смо уигран тим и препознајемо праве вредности. Неколико компанија се укључило у акцију. Ово је наставак наше сарадње, сјајан гест и леп пример - оценио је Дејан Тјокић, директор фирме „Ассеко Сее” и председник извршног одбора НАЛЕД-а. 

Дарко Вукобратовић, испред компаније „Рудник”, рекао је да је било велико задовол>ство уддзкати се позиву и подржати редакцију „Политике”, а Марија Вујиновић из фирме „ТелеГроуп” понудила је и софтверска решења којима би била олакшана комуникација чланова наше редакције „на даљину”. 

-Лаптоп рачунари ће отићи у праве руке. Они ће свакако помоћи да сачувамо здравље наших новинара и очувамо лист - истакао је Ракић. Представницима компанија он је уручио насловну страну првог броја листа „Политика” и захвалио зато што су се одазвали иницијативи НАЛЕД-а. 

http://www.politika.rs/scc/clanak/459442/NALED-poklonio-racunare-redakciji-Politike

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси