Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радовановић: Списак НВО и појединаца из медија није тачан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2020.

Извор: Танјуг

Радовановић: Списак НВО и појединаца из медија није тачан

Списак новинара и невладиних организација чије се финансије контролишу, а који се појавио у појединим медијима, није тачан, каже в. д. директора Управе за спречавање прања новца Жељко Радовановић

Поводом навода да је Управа направила списак од 20 људи и 37 организација или удружења и од банака затражила увид у све њихове трансакције од 1. јануара 2019. године, а који су појединци са списка оценили као хајку и застрашивање, Радовановић је рекао да списак који се појавио у неким медијима није комплетан, као и да неки појединци који су спомињани уопште нису предмет анализе Управе.

Он је за Курир рекао да не може јавно да износи податке, јер се ради о поверљивом процесу, али да може да каже да нису сви који су спомињани у медијима предмет анализе, а још мање је то комплетан списак свих оних који су предмет рада Управе.

„Цео процес проводи се уз стриктно поштовање закона и међународних прописа, што смо као држава обавезни да поштујемо. Институције раде свој посао и поновићу да су четири министра из Владе Србије били предмет нашег рада, што јасно показује да у Србији нема заштићених - наводи Радовановић.

Радовановић је јуче нагласио да Управа нема селективан приступ у свом раду, да је испитивала и имовину и рачуне и актуелних министара, те да је ризик код организација непрофитног сектора процењиван и прошле године и нико то није оценио као хајку.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

30.07.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 16:35

Наслов

Ово што у наслову каже в. д. директора Управе за спречавање прања новца Жељко Радовановић је истина.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси