Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћурувија: Кад би се све вратило на почетак, трајало би још неколико година (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2020.

Извор: Н1

Ћурувија: Кад би се све вратило на почетак, трајало би још неколико година (ВИДЕО)

Ћерка Славка Ћурувије Јелена Ћурувија изјавила је у емисији Дан уживо да, када би се вратило све на почетак, то би трајало још неколико година. "Оптужени за татино убиство би и даље бити у кућном притвору, што значи да би велики део казне коју су сада добили провели код куће, уз могућност да буду ослобођени", каже она.

Како је рекла, прво је тужилац тражио такође као и одбрана да се поништи пресуда и да се врати цео случај на почетак.

"Што сматрамо погубним за овај процес, а онда у међувремену пошто смо реаговали јавно и ја и Фондација и неке колеге татине, онда нас је он све изненадио прекјуче кад је променио тај захтев, да не жели да се случај врати на поновно суђење, него да Апелациони суд размотри све проблематичне делове у пресуди, а то је да су извршиоци НН лица, да немамо налогодавце и да је сведочење Бранке Прпе проблематично", каже она.

Тешко је било за разумети, додаје.

"Требало је нас неколико да се консултује да схватимо шта је он хтео да каже. Испоставља се да је то нека правна формулација, коју само адвокати разумеју, видим да су се и адвокати одбране за то закачили", каже она.

Како је рекла, све је то узнемирава, и дан данас.

"Чињеница је да не идем на суђења, јер не могу томе да присуствујем", каже она.

Према њеним речима, када би се вратило све на почетак, то би трајало још неколико година.

"Оптужени за татино убиство би и даље бити у кућном притвору, што значи да би велики део казне коју су сада добили провели код куће, уз могућност да буду ослобођени", каже она.

На питање шта би за породицу значила правоснажност пресуде, рекла је да би "нешто с чим се носе 20 година, с чиме се боре 20 година могли да ставе са стране". Иако, додаје, тај терет неће отићи.

"Кад чекате 15 година да се уопште нешто деси са истраживањем убиства мог оца и изгубите наду да ће се то десити икада, онда будете задовољни оним што имате", каже Ћурувија.

Како је рекла, однос према новинарима се "у суштини није променио".

"То смо видели највише откад је почела проблематика са коронавирусом, кад смо били затворени, кад су новинари извештавали о правом стању у нашим болницама и нашем здравству, у том смислу је врло јасно. Морамо подсетити да су неки људи из ове власти били тад у власти, конкретно председник је био министар информисања, он је имао шансу кад је дошао на власт да покаже да се променила десила, али у ствари није", каже она.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси