Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дезир: Веома важна пресуда Вишег суда за убиство Ћурувије, злочин мора бити кажњен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 07. 2020.

Аутор: Марија Шајкаш (Њујорк) Извор: Цензоловка

Дезир: Веома важна пресуда Вишег суда за убиство Ћурувије, злочин мора бити кажњен

„Изузетно је важно да нико од оних који су учествовали у овом језивом злочину не прође без казне“, каже за Цензоловку Арлем Дезир, представник ОЕБС-а за слободу медија, који наглашава да ће његова канцеларија пажљиво пратити процес пред Апелационим судом, који почиње 7. јула

Представник ОЕБС-а за слободу медија Арлем Дезир у изјави за Цензоловку подсећа да је у априлу прошле године поздравио одлуку Вишег суда у Београду, којом су бивши припадници Државне безбедности осуђени за организовање и учествовање у убиству новинара Славка Ћурувије 11. априла 1999. године.

Дезир је у априлу 2019. године поздравио пресуду Одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду, који је четворицу бивших припадника Ресора државне безбедности осудио на укупно 100 година затвора, и назвао је историјском.

„Некажњивост злочина не сме однети победу чак ни након 20 година, и због тога је пресуда Вишег суда из 2019. године веома важна“, наглашава Дезир.

„Моја канцеларија ће пажљиво пратити све процедуралне одлуке друге инстанце, која почиње 7. јула у Апелационом суду у Београду. Изузетно је важно да нико од оних који су учествовали у овом језивом злочину не прође некажњено. Сви злочини против медијских радника морају бити истражени у потпуности“, истиче Арлем Дезир за Цензоловку.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси