Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зрењанин: КТВ известила да им је нападнут сниматељ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 07. 2020.

Аутор: М. Пудар Извор: Данас

Зрењанин: КТВ известила да им је нападнут сниматељ

У Зрењанину су републички и покрајински избори поновљени на осам бирачких места.

Како је известила локална КТВ телевизија, која је пратила изборе на пет биралишта, њихов сниматељ нападнут је на бирачком месту 28. у Томашевцу. Ова телевизија је објавила да су уочене сумњиве активности које доводе у питање „легитимитет поновљеног изборног процеса“.

– Нашег сниматеља физички је напала непозната особа јер смо покушали да је снимимо како на улици држи папире, за које смо сумњали да су такође спискови гласача. Претпоставили смо да можда ти људи организују гласање кршећи закон. Током поновљеног гласања у Зрењанину, екипа КТВ телевизије уочила је многе сумњиве активности које отварају основану сумњу да су избори нерегуларни и прикупила доказе да се на бираче врши притисак недалеко од бирачких места, што је посао за тужилаштво – наводе у КТВ телевизији.

У овој телевизији тврде да су уочили да гласачке кутије на много места нису биле прописно обележене одговарајућом ознаком од стране одговарајуће изборне комисије, што је био случај и на гласачком месту број 16 у Лазареву.

У близини гласачког места 60 у Зрењанину пријавили су присуство функционера СНС за које сумњају да су прегледали спискове са именима људи, док су у Стајићеву, како тврде, пронашли спискове гласача поред чијих имена стоје напомене – излази на изборе, у болници је, умро је и тако даље. На њима се налазило око 700 имена и података људи који гласају.

Подсећамо да је током првог круга гласања организација Црта пријавила два случаја нерегуларног гласања и такозваног „бугарског воза“ на два биралишта у Зрењанину. Ипак, како је тада саопштила Градска изборна комисија њима написмено није стигао ниједан приговор, на шта учесници имају право.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси