Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УГС "Независност": Опасно скривање информација о ширењу вируса у РТВ-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2020.

Извор: Н1

УГС "Независност": Опасно скривање информација о ширењу вируса у РТВ-у

Повереништво Гранског синдиката културе, уметности и медија "Независност" у Јавној медијској установи Радио-телевизија Војводине (РТВ) захтева од руководства РТВ да им у што хитнијем року достави прецизне информације о томе има ли у колективу радника заражених коронавирусом, колико има таквих случајева и које мере су предузете да се заштите њихова права, али и здравствена безбедност свих осталих радника РТВ-а.

Повереништво синдиката "Независност" је саопштило да је од бројних чланова добило информацију "о спекулацијама да у покрајинском јавном сервису има инфицираних, али да се од запослених ти подаци крију".

"Упозоравамо да се таквим односном озбиљно угрожава здравље свих запослених, али и да скривање података о здравственим ризицима људи који свакодневно долазе на посао у РТВ представља кривично дело. Такође, подсећамо на то да су запослени у покрајинском јавном сервису по природи посла свакодневно на терену и извештавају са догађаја којима често присуствује већи број људи, због чега је одговорност руководства РТВ-а за очување здравствене безбедности својих радника и далеко већа", наводи се у саопштењу.

Додаје се да својим захтевом ни на који начин не желе да наруше било чије право на приватност и заштиту података о идентитету, већ да апелују да се људи који воде РТВ понашају одговорно према свим запосленима.

"Управо ускраћивање информација које су важне за здравствену безбедност запослених, за последицу има ширење спекулација и страха међу радницима РТВ-а, али и стигматизацију оних који су евентуално инфицирани. Због тога позивамо послодавца да о свим ризицима по здравље обавести и све запослене, посебно оне раднике који су по природи посла били у свакодневном контакту са особама које су евентуално инфициране новим вирусом, те да им се обезбеди адекватна заштита", пише у саопштењу.

Такође се апелује на руководство РТВ-а да "пружи неопходну подршку и помоћ запосленима који су заражени коронавирусом, у складу са обавезама послодавца".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси