Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Васовић: Бујошевић закаснио с пријавом за директора РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2020.

Аутор: Милена Илић Мирковић Извор: Nova.rs

Васовић: Бујошевић закаснио с пријавом за директора РТС

Директор фотографије Радио-телевизије Србије (РТС) Васко Васовић и један од кандидата за новог директора Јавног медијског сервиса каже за Нова.рс да се актуелни в.д. директор РТС-а Драган Бујошевић на конкурс за директора јавног сервиса пријавио тек јуче, тј. два дана након истека рока.

Према речима Васовића, који је један од кандидата за генералног директора РТС-а, Бујошевићева конкурсна документација је стигла тек јуче, непосредно пред затварање писарнице у којој је нужно да буде евидентирана.

“Документација за пријаву Бујошевића је у писарници РТС-а заведена 29. јуна у 14.45 часова, под деловодним бројем 2/331”, тврди Васовић за Nova.rs.

Конкурс за генералног директора јавног сервиса објављен је 29. маја у дневном листу “Политика”, на сајту РТС-а и у “Службеном гласнику”, а у њему је наведено је следеће:

“Рок за пријављивање кандидата је 30 дана од дана објављивања јавног конкурса у ‘Службеном гласнику’ РС, једном дневном листу и на сајту РТС-а.”

С обзиром на то да је 30. дан од објављивања конкурса била субота, 27. јун, Бујошевић је, према речима Васовића, конкурсну документацију предао два дана након истека рока.

У том случају би требало да важи следеће правило конкурса: “Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.”

С обзиром на то, уколико се не појаве неке “правне зачкољице”, ова пријава би требало да буде одбачена.

Према Васовићевим сазнањима, на конкурс за генералног директора РТС-а, осим Бујошевића и њега, пријављена су још два кандидата – уредник Јутарњег програма РТС-а Владимир Паликућа и новинар РТС-а у пензији Светислав Недељковић.

Отварање конкурсне документације заказано је за 7. јул, каже Васовић, до кад је отворена и могућност да стигне још нека пријава, која је пре истека конкурса послата поштом.

Након отварања конкурсне документације Управни одбор РТС-а је дужан да у року од 45 дана именује генералног директора.

Покушали смо да на поменуте наводе добијемо званичне одговоре од РТС-а, али до објављивања текста у томе нисмо успели.

Бујошевићу неколико пута продужен мандат

Драган Бујошевић је за генералног директора РТС-а изабран 5. маја 2015. године. Мандат генералног директора је пет година, што значи да га је УО РТС-а изабрао да буде на овој функцији до 5. маја 2020. године.

Међутим, у јануару 2019. године Бујошевић је напунио 65 година и стекао услов за пензију. Управни одбор РТС-а је тада одлучио да он на тој функцији остане још шест месеци, а затим му у јулу исте године продужио уговор о раду до истека мандата.

Управни одбор РТС-а је 5. маја, када је Бујошевићу истекао мандат, донео одлуку о расписивању конкурса за генералног директора те медијске куће, а до избора директора за вршиоца дужности поставио Бујошевића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси