Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УСТ: Изазивање панике лажним вестима о епидемији кривично дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 06. 2020.

Извор: Бета

УСТ: Изазивање панике лажним вестима о епидемији кривично дело

Удружење судија и тужилаца (УСТ) Србије упозорило је данас да изношење лажних вести којима се изазива паника и отежава спровођења мера у борби против корона вируса представља кривично дело.

"Указујемо на кривичну одговорност лица које изношењем или проношењем лажних вести или тврдњи изазову панику, односно на тај начин осујете или знатно отежају спроводјење одлука и мера државних органа, нарочито путем средстава јавног информисања или друштвених мрежа", саопштило је УСТ уз напомену да је томе поучено претходним искуством.

У саопштењу се наводи да такво понашање "кривично законодавство препознаје као законска обележја кривичног дела Изазивање панике и нереда из члана 343 Кривичног законика".

УТС је додало да очекује да правосудни органи поштују и спроводе све мере надлежних органа у циљу спречавања ширења и сузбијања корона вируса и сигурно је да ће наставити да ефикасно обављају свој посао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси