Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучићева саветница објавила на ТВ-у поруке новинарке Nova.rs
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2020.

Аутор: Јована Шестериков Извор: Nova.rs

Вучићева саветница објавила на ТВ-у поруке новинарке Nova.rs

Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић, оптужила је Nova.rs да смо њену изјаву извукли из контекста и објавили само део преписке. Поруке размењене са новинарком нашег портала објављене су на режимској телевизији Студио Б.

Тачно је, како је навела Васиљевић за Студио Б, да ју је новинарка Nova.rs контактирала након што је објављено да су заражени високи државни функционери који су били на прослави СНС, и да је поставила питање да ли ће се председник Србије тестирати, јер је пре само недељу дана био у контакту са свима који су заражени.

Исто питање поставили смо и прес кабинету премијерке, министру Ивици Дачићу, министру Расиму Љајићу. Само неколико дана раније контактирали смо и министра Александра Вулина и председницу Скупштине Мају Гојковић. Нико од функционера, сем Сузане Васиљевић, није се увредио због легитимног питања.

Одговор на питање новинарке Nova.rs смо објавили, остатак преписке, односно покушај Сузане Васиљевић да започне расправу нисмо, јер не садржи информације од јавног значаја већ лажне инсинуације.

Пошто је саветници председника важно да се објави цела преписка, Nova.rs одлучила је да то уради. На крају крајева та преписка савршено осликава однос председниковог кабинета према новинарима.

У Србији је према званичним подацима заражено више од 13.000 грађана, и наравно да није срамота бити заражен, ту се слажемо са Сузаном Васиљевић.

Међутим, срамота је да испред података о броју заражених, тестираних и преминулих морамо да стављамо “званично”, зато што не можемо да станемо иза информација које објављују државни органи. Јер су их, како је то показало истраживање БИРН-а, до јуче лажирали.

Такође, срамота је да се уз амин државе организују догађаји са десетинама хиљада људи у тренутку када епидемија није утихнула.

Срамота је што је однос српских функционера према епидемији ноншалантан. И срамота је то што су у своју пропаганду поверовали и они, па су славили без заштите и послали погрешну поруку грађанима.

Али свакако није срамота што су заражени. Желимо им брз опоравак.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси