Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Усвојен Оснивачки акт Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 01. 2009.

Усвојен Оснивачки акт Савета за штампу


На седници Управног одбора Асоцијације медија усвојен је Оснивачки акт о формирању Савета за штампу. Представници медијских кућа окупљених око Асоцијације, донели су одлуку једногласно и истовремено овластили Манојла Вукотића, председника УО да, заједно са председницима НУНС-а, УНС-а и Локал преса потпише акт о формирању овог, у области саморегулације медија, изузетно важног тела. Следи свечано потписивање уговора у седишту Асоцијације медија.

На истој седници Управни одбор Асоцијације медија у проширеном саставу разматрао је радну верзију нацрта Закона о недозвољеном обједињавању и јавности власништва јавних гласила.

Заједничка је оцена да понуђени текст није довољно прихватљив као основа за детаљну расправу о решењима која би требало да регулишу област прекомерног обједињавања и јавност власништва јавних гласила. Применом предложених одредби би се, уместо поспешења и бољег функционисања медија, њихов рад у значајној мери компликовао и отежавао.

Управни одбор Асоцијације медија предложиће Министарству културе, на предстојећем заједничком скупу, заказаном за 4. фебруар, да се са овим послом застане док се заједнички не изнађу боља решења у овој области, за коју чланице Асоцијације иначе сматрају да треба да буде законски регулисана.

www.asmedi.org

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси