Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Богићевића чувају тројица телохранитеља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

20. 09. 2012.

Аутор: Љубинка Рачић Извор: Прес

Богићевића чувају тројица телохранитеља

У београдском представништву „Фармакома“ у Булевару деспота Стефана био је на кратком састанку око 14 часова. Потом је отишао у црном „лендроверу“ шабачких таблица, у чијој је пратњи био црни „мерцедес“

Тренутно најтраженијег човека у Србији, Мирослава Богићевића, власника компаније „Фармаком МБ“ од којег сви желе да сазнају да ли га је и ко натерао да купи 50 одсто „Политике“, а он данима вешто избегава јавност, фоторепортер Преса јуче је сликао у центру Београда.

Богићевић је у београдском представништву „Фармакома“ у Булевару деспота Стефана био на кратком састанку око 14 часова. Потом је напустио зграду, ушао у црни „лендровер“ шабачких регистарских таблица и напустио ту београдску улицу.

У пратњи „ровера“ био је и црни „мерцедес“, такође шабачких ознака. Богићевић се на састанку задржао око 20 минута, а за то време на зграду и околину мотрило је његово лично обезбеђење, тројица телохранитеља. По изласку је скинуо сако и погнуте главе ушао у „лендровер“.

У београдском представништву „Фармакома“ Пресу је речено да је дошао због састанка, по чијем завршетку је одмах отишао. На питање да ли се ради о редовним активностима добили смо кратак (љубазан) одговор:

- Био је на састанку и више се неће враћати.

Богићевић ни јуче није одговарао на многобројне позиве новинара Преса, а људи који су му блиски кажу да се сигурно неће ни оглашавати.

- Он нема проблема са новцем и није преварант. Ниједну фирму није отерао у чабар, људи раде и примају плате, али је очигледно куповина нових фирми последица спреге између њега и политичара. Што се тиче куповине „Политике“, лично не верујем да му је наложена, али ако ипак јесте, сигурно су му обећане привилегије у послу којим се већ бави - причао нам је јуче један од људи који га добро познају.

Шапчани са којима смо јуче у том граду разговарали, а који Богићевића од милоште зову Баја или Микоје, није изненадила куповина дела „Политике“ јер, како тврде, он дуго гаји афинитет ка тој врсти посла. Осим што се по чаршији
месецима пре него што је ова вест одјекнула распредало да ће постати сувласник најстаријег српског листа, али и „Вечерњих новости“ и новосадског „Дневника“, он је замало постао власник локалног недељника „Глас Подриња“, и недељника НИН. На локалу су га на аукцији шабачког листа надгласали један поп и један молер, док је од НИН-а, тврде, одустао после медијске халабуке. Није тајна ни да је Мирослав Богићевић главни финансијер недељника „Нови магазин“.

Кредит Светске банке

- Богићевић је имао жељу и да дође на место председника Партизана, али се то изјаловило. А, што се тиче пословног дела, „Фармаком“ је једина компанија која је добила кредит Светске банке у Србији, што значи да су је комплетно проверили - рекао је наш саговорник.

Бивши фудбалер, прво Мачве, а затим и Партизана, који је каријеру прекинуо због повреде ноге, рођен је у Шапцу, а високошколску диплому узео је у Сарајеву.

Каријеру по којој је сада познат почео је касних осамдесетих, када је отворио две приватне апотеке, а данас у оквиру „Фармакома МБ“ послује седам компанија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси