Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Вучић: Тадић стоји иза продаје „Политике”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

20. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Политика

Вучић: Тадић стоји иза продаје „Политике”

Вршилац дужности председника Српске напредне странке Александар Вучић оптужио је јуче лидера Демократске странке Бориса Тадића и потпредседника те странке Душана Петровића да стоје иза „криминалне и скандалозне продаје” 50 одсто акција листа „Политика”.

„А ко је још умешан од људи из ДС-а истрага ће показати”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре на којој се обратио и потомак оснивача „Политике” Дарко Рибникар. 

Вучић је рекао да СНС већ има налазе одређених државних органа у вези са продајом „Политике” и да су сви државни органи у поседу тих информација, као што то „знају и сви у Србији”. „То се десило и са ’Новостима’, чекајте да се појави на Агенцији за привредне регистре. Исти људи и иста фирма обављали су исту трансакцију са продајом 50 одсто акција ’Новости’. Како чујем, обављали, а плашим се и обавили, али и то ће надлежни органи веома брзо испитати”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, иза куповине 50 одсто акција „Политике” крије се фирма „Фармаком”, њен генерални директор у Москви Милан Баришић и Урош Стефановић, генерални директор „Ист медија групе”, који је запослен и у „Фармакому”. „То је урађено по директном налогу врха ДС-а. Ту ћете имати више признања лица која су у самом процесу учествовала. Ту неће бити игре и пардона, криминал се неће толерисати у овој земљи, макар га обављала било која политичка партија”, рекао је он.

Вучић је рекао да је посебна прича начин на који су плаћене акције, да је „Фармаком”, према информацијама државних органа дужан између 370 и 380 милиона евра и да је та фирма узимала кредит од свих банака под контролом ДС-а. „Из тих државних пара куповано је нешто што је требало да буде партијска прћија. Пред крај августа биће одговорено на сва питања”, рекао је Вучић.

Лидер СНС-а је рекао да ће државни органи у најкраћем року, одмах по формирању владе, предузети све неопходне мере у испитивању „највећег скандала” и „разбојничке отимачине државне имовине”, као и „уништавања више дневних листова у Србији” по директном политичком налогу.

Он је рекао да са одушевљењем прихвата идеју ДС-а да се испитају сви наводи о промени власништва у „Политици” и додао да је ДС мислио да ће контролом свих осталих медија умети да сакрије „разбојничко дело отимања Политике”. Додао је да се дугорочно потпуно слаже са идејом повлачења државе из власништва у медијима и да подржава препоруке ЕУ на ту тему.

Дарко Рибникар рекао је да је продаја акција „Политике” скандал који је недопустив и да се ради о „гангстерају невиђене врсте” који не може да се оправда ни на који начин. „Ја подржавам СНС да се испита све у вези са продајом ’Политике’”, рекао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси