Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Ист медиа груп: Води се медијска хајка на нас због Политике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

19. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Фонет

Ист медиа груп: Води се медијска хајка на нас због Политике

"Ист медија груп" саопштила је данас да је од немачке ВАЦ медијске групе купила удео у Друштву за издавање новина и магазина "Политика новине и магазини" д.о.о. с намером да учврсти и ојача тржишну позицију "Политике" и њених издања, демантујући да иза те трансакције стоји било ко од политичара или било која од политичких странака.

"Ист медија груп" наглашава да су, приликом спровођења трансакције, о којој су преговори трајали више месеци, у потпуности поштоване све законске процедуре.

У саопштењу се додаје и да је њено власништво транспарентно, будући да ова компанија није регистрована ни на каквим егзотичним острвима, off shore дестинацијама, које омогућавају прикривање власништва.

Компанија, такође, тврди да су потпуно неосновани медијски наводи да је ова трансакција из било ког разлога неперфектна.

Медијска хајка, инсинуације и лажи, чији је циљ да се ова трансакција оспори и додатно сроза углед "Политике" и њених издања, неће имати успеха, наводи се у саопштењу "Ист медија груп".

За нас то представља додатни изазов и мотивацију да остваримо наше циљеве, објашњава "Ист медија груп".

Свесна значаја који "Политика новине и магазини", посебно дневни лист "Политика", има српско новинарство, "Ист медија груп" најављује да ће учинити све да стабилизује и оснажи положај компаније чији је сувласник, побољша материјалне и техничке услове рада запослених и поврати престиж који "Политика" заслужује.

Своју улогу у Политици, Ист медија груп првенствено види у стварању бољих услова за рад свих запослених, не у утицају на уређивачку политика новина и магазина које компанија издаје, заклучује се у саопштењу "Ист медија груп".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси