Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Без одобрења Комисије за заштиту конкуренције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

19. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Преглед

Без одобрења Комисије за заштиту конкуренције

Московска „Ист медија група“ није тражила одобрење Комисије за заштиту конкуренције за преузимање акција предузећа „Политика новине и магазини“, речено је јуче Бети у комисији.

Одобрење комисије неопходно је ако купац акција стиче већинско власништво, односно контролни пакет. У случају „Политике“, како тумаче у Комисији за заштиту конкуренције, „Ист медија група“ може да контролни пакет стекне ако, у договору са сувласником, добије златну акцију или места у управном или надзорном одбору компаније.

Са преузимањем контролног паката „Ист медија група“ је дужна да тражи одобрење од Комисије за заштиту конкуренције у року од 15 дана од регистровања промене власништва. У московској канцеларији „Ист медија групе“ у којој је новинар Бете покушао да добије одговор на ово питање јуче нико није одговарао на телефонске позиве. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси