Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  ГМинфо ни ове године неће новац из буџета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

17. 09. 2019.

Извор: ГМинфо

ГМинфо ни ове године неће новац из буџета

Портал ГМинфо ни ове, као ни претходне две године, неће узети новац додељен на овогодишњем конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, који је расписала општина Горњи Милановац.

Гминфу је, на основу предлога „стручне“ комисије, и ове као и претходне две године, формиране од представника новинарских и медијских удружења блиских власти, општинско веће доделило 206 хиљада динара, далеко мање од тражених 656 хиљада, са којима је пројекат немогуће квалитетно спровести.

Највећи део новца, укупно пет од осам милиона динара додељен је фирмама које су издавачи тек основаних телевизија Клик и ГМ Плус, као и портала гмпрес, а за које је јавна тајна да их противзаконито оснива локална власт.

Кажемо оснива, јер управо је на порталу гмпресс, који иначе носи украдено име некадашњих локалних новина и тв продукције, чији су уредници били данашњи новинари портала гминфо, 7. септембра ове године, два дана пре него што је „стручна“ комисија заседала, објављено да су ТВ ГМ Плус и ТВ Клик почели да емитују експериментални програм!? До сада, у петогодишњој пракси пројектног суфинасирања, незабележено је да се новац додељује медију који емитује експериментални програм. Иначе, и портал гмпрес регистрован је у АПР непосредно пред расписивање, а након одлуке општинског већа о расписивању конкурса.

Такође, „стручна“ комисија у саставу Радојица Мали, Сандра Савић и Љубица Здравковић Џонов, новац је доделила и једином медију на конкурсу коме су изречене мере Савета за штампу због кршења етичких правила новинарске професије.

ГМинфо ће и даље, о свом трошку, грађане наставити да информише о догађајима и појавама од интереса за јавност, а не од интереса за владајуће странке.

Општинској власти остављамо 206 хиљада динара, власништво грађана општине, са надом да ће их употребити у сврхе које су од користи за све Милановчане, а не само за општинске челнике и њихове пријатеље.

Такође, дужни смо да обавестимо грађане да ми и даље не знамо где је преусмерен новац који нам је додељиван претходне две године, а којег смо се такође одрекли. И да председник општине три пуне године одбија интервју за ГМинфо.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

17.09.

2019.

anonymous [нерегистровани] у 17:04

Majdakovi mediji

To je majdakovo , vodi se na Marka . Oni su poceli da kupuju i otvaraju televizije po srbiji i svuda stranacki dobijaju pare. Spremaju se za izbore. Sta se cudite

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси