Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Жежељ не уређује Курир, извештавамо увек истинито
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

13. 07. 2019.

Аутор: Адриа Медиа Група Извор: Данас

Одговор компаније Адриа Медиа Групe на Данасове текстове “Прљави медијски послови Весића и власника Курира” (10. јул) и “Милиони таблоидима и фирмама повезаним са напредњацима” (11. јул)

Жежељ не уређује Курир, извештавамо увек истинито

Данас је у текстовима ”Прљави медијски послови Весића и власника Курира” и “Милиони таблоидима и фирмама повезаним са напредњацима”, објавио неистините информације о компанији Адриа Медиа Групi д.о.о., њеном директору Игору Жежељу и медијима Курир и Адриамедиа ТВ, које шкоде нашем пословном угледу.

Текст садржи нетачне и злонамерне тврдње и закључке.

Није тачна информација да Курир обавља прљаве медијске послове за име и у рачун Весић Горана. Медиј Курир је у својој уређивачкој политици независан и није подложан никаквим утицајима трећих лица и/или политичких странака, па ни утицају Весић Горана, како се нетачно тврди у медију Данас.

Медиј Курир објављује информације, идеје и мишљења о појавама, догађајима и личностима о којима јавност има оправдан интерес да зна у сладу са Законом о јавном информисању и медијима и важећим правилима новинарске професије.

Менаџмент издавача медија Курир, односно директор АМГ Игор Жежељ, не уређује медиј Курир нити уопште има ту могућност.

АМГ, Адриа Медиа Магазин и Адриамедиа ТВ су добили средства за реализацију подржаних пројеката на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања, на територији Града Београда на основу решења о расподели средстава број XИВ-01401-10/2019 од 04.07.2019 године.

Предметно решење је донето по спроведеном управном поступку. Према томе, нетачна је информација да су АМГ, Адра медиа магазин и Адриа медиа ТВ било каква средства добила по било ком другом основу, а поготову је нетачна и малициозна тврдња да су новчана средства добијена због подршке режиму СНС.

Истина је да је компанија Адриа Медиа Групa д.о.о., која запошљава неколико стотина људи и која је лидер у области производње и издаваштва штампаних и интернет медија.

“Курир: најутицајније дневне новине Балкана”, је регионално препознатљив, цењен и чувен српски медијски бренд, који је поверење грађана зарадио зато што је увек истинито и независно извештавао о догађајима од интереса за јавност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси