Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Министарство културе расписало девет конкурса за јавно информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

14. 04. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Министарство културе расписало девет конкурса за јавно информисање

Министарство културе и информисања (МКИ) данас је расписало девет конкурса за производњу медијских садржаја у 2019. години, иако није усвојен нови Правилник за суфинансирање пројеката, што је био разлог за одлагање конкурса.

Министарство је од 2015. године расписивало конкурсе за медије у фебруару или почетком марта текуће године, а рок за слање пројеката био је дужи од месец дана. Рок за слања пројеката на овогодишњем конкурсу МКИ је 25 дана.  

МКИ је за девет конкурса определио 274 милиона, што је 12 милиона динара више него прошле године.  

Иначе, МКИ расписао је конкурсе, након што су око 90 локалних самоуправа, укључујући и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама расписали конкурсе.

За Конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја за интернет медије у 2019. години опредељено је 30 милиона, за проjекте производње медијских садржаја који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија девет милиона, а за садржаје на језицима националних мањина 40 милиона динара. 

За проjекате производње медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом опредељено је 13 милиона, за oрганизовање и учешће на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивање професионалних и етичких стандарда 22 милиона, а за проjекате производње медијских садржаја за радио 30 милона динара.

На конкурсу за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама  региона опредељено је 21 милион, за проjеката производње медијских садржаја за  штампане медије и сервисе новинских агенција 34 милиона, а  проjеката производње медијских садржаја за телевизије 75 милиона динара.

Подсетимо, државни секретар за информисање Александар Гајовић децембра 2018. године рекао је УНС-у да ће се медијски конкурси расписати након усвајања новог Правилник када он прође Секретаријат за законодавство, а да се очекује да ће то бити до краја те године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси