Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Медијски конкурси: Сумњиви стручњаци предложени од фантомских удружења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

11. 04. 2019.

Извор: www.zrenjanindanas.rs

Медијски конкурси: Сумњиви стручњаци предложени од фантомских удружења

Прошло је месец дана од затварања конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији града Зрењанина у 2019. години.

На сајту Града је објављен документ са члановима комисије која ће одређивати како ће се расподелити новац из зрењанинског буџета намењен медијским пројектима.

Средства опредељења Одлуком о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији града Зрењанина у 2019. години, износе 10.000.000,00 динара.

„У Србији је све промењиво осим конкурса на којима се додељује новац медијима и културним пројектима. То је увек намештено и ту нема поправке.“

Овим речима је један дугогодишњи члан комисија за доделу новца на јавним конкурсима у разговору за БИРН објаснио тренутно стање у Србији по овом питању.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) указују да је у војвођанским локалним самоуправама у питању организована група од десетак особа који у појединим локалним самоуправама добијају новац за своје медије, а у другим изигравају „експерте“ за процену вредности пројеката. И предложени су од фантомских удружења.

Чланови комисије за ову годину Радојица Мали, Зорана Богдановић и Александра Плавшић су протекле године учествовали у укупно 18 комисија на територији АП Војводине (Мали:10;Богдановић:4;Плавшић:4)

У предходне две године највише средстава из градског буџета добила је медијска кућа РТВ Сантос.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси