Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  За медијске пројекте у Шапцу издвојено 32 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

05. 04. 2019.

Аутор: Д. Ераковић Извор: Данас

За медијске пројекте у Шапцу издвојено 32 милиона динара

И ове године Шабац ће за медијске пројекте издвојити 32 милиона динара, што је готово један одсто годишњег буџета.

Оно што је препознатљиво код конкурса за ове пројекте је поштовање законских обавеза и да у комисији буду представници најрепрезентативнијих новинарских удружења.

На конкурс су пристигла 43 пројекта, одабрано је 14, а највише средстава издвојено је за локалне медије. Највећи износ припао је РТВ Шабац, 7,5 милиона динара; недељницима „Глас Подриња“ и „Подринским“ опредељено је седам односно 6,85 милиона динара; за РТВ „АС“ три милиона динара, за београдске штампане медије „Дан граф“ 1,8 милиона динара, и за „НиН“, „Време“ и “ Недељник“ по 900.000 динара колико је опредељено и за агенцију Бета. За „Спорт у Подрињу“ дато је 600.000 динара, а Агенди 2020 д.о.о. Београд 800.000 динара.

У односу на друге градове сличне величине као Ваљево, Ужице то је вишеструко већи износ, а поређења ради Београд, са буџетом од 120 милијарди динара за медијске пројекте издваја око 90 милиона динара.

Најпогубније је то што највећи део колача одлази прорежимским медијима и где је често нарушен Закон који прописује објективно информисање. Поред тога Шабац је један од веома ретких градова у Србији где се за културу издваја седам одсто из буџета, односно више од 200 милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси