Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Одржана радионица “Извештавање и еваулација пројеката у области јавног информисања”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 03. 2019.

Извор: Министарство културе и информисања

Одржана радионица “Извештавање и еваулација пројеката у области јавног информисања”

Представнице Министарства културе и информисања из Групе за пројектно суфинансирање и развој медијског плурализма Борка Рајшић и Драгица Благојевић одржале су за представнике локалних самоуправа и медија стручну радионицу под називом “Извештавање и еваулација пројеката у области јавног информисања” у просторијама ОЕБС-а у Бујановцу.

Радионици су присуствовали представници медија и локалних самоуправа из Врања, Бујановца, Медвеђе и Прешева који спроводе Закон о јавном информисању и медијима и пројектно суфинансирање.

Највећа пажња била је усмерена на законску обавезу достављања произведеног медијског садржаја, наративног и финансијског извештаја о реализацији пројеката.

Представници локалних и регионалних медија исказали су велико интересовање за могућности унапређења процедуре пројектног суфинансирања на локалном нивоу и доследну примену Закона и Правилника о пројектном суфинансирању.   

Присутнима су се обратили шеф канцеларије ОЕБС-а у Бујановцу Ђакомо Бозизио и помоћник директорке Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Тамара Милошевић-Грбић.

Коорганизатори Министарство културе и информисања, ОЕБС и Координационо тело сагласили су се да ће и убудуће организовати сличне радионице како би допринели унапређењу процедуре пројектног суфинасирања у овим општинама. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси