Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Владица Димитров поништио општински конкурс за суфинасирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

19. 03. 2019.

Аутор: Слободан Алексић Извор: far.rs

Владица Димитров поништио општински конкурс за суфинасирање медијских пројеката

Председник општине Димитровград Владица Димитров је после дописа Министарства културе и информисања Србије, који је добио 15. марта ове године поништио Јавни позив за суфинасирање производње медијских пројеката из области јавног информисања општине Димитровград, од 8. јануара 2019. године.

Наиме, Министарство културе и информисања износи примедбу да у једном делу позива стоји 2018, иако се конкурс односи на 2019. годину, затим да се из јавног позива не види да је расписан и за особе са инвалидитетом што је законска обавеза, те да се конкурс односи само на припаднике националних мањина чији је језик у службеној употреби на територији општине Димитровград, а обавеза је да се конкурс односи на све националне мањине присутне на територији општине.

Исто тако министарство је изнело примедбу да је обаваза општине Димитровград била да осим што је Јавни позив објавило на свом сајту, исти позив објави и макар у једним дневним или недељним новинама, које се дистрибирају на територији општине Димитровград.

Имајући све то у виду председник општине Димитровград Владица Димитров одлучио је да поништи конкурс, односно јавни позив.

Општина Димитровград је ове 2019. године за суфинсирање медијских садржаја из области јавног информисања издвојила милион и по динара, а за суфинасирање пројеката на језику националне мањине чији је језик у службеној употреби на територији општине 11 милиона динара.

По првом основу најмањи износ који се може доделити је 100.000 динара а највећи милион динара. По другом основу најмања сума је такође 100.000 динара, а највећа 6 милиона.

Трочлана комисија у саставу Радоман Ирић, Никола Лазић и Витомир Ћирић 7. фебруара је извршила оцену пристиглих пројеката и сачинила предлог о расподели средстава, који до сада званично није ни објављен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси