Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

01. 02. 2019.

Извор: ФоНет

Најављен конкурс за медије

Крагујевац ће у најскоријој будућности расписати конкурс за суфинансирање медијских пројеката од интереса јавности и за то је буџетом града опредељено осам милиона динара, изјавила је ФоНету начелница Градске управе за ванпривредне делатности Гордана Марковић.

Она је рекла да Крагујевац у протекле четири године, "због веома лошег стања буџета, оптерећеног великим дуговима" није расписивао конкурсе за медијске пројекте иако је позакону био обавезан да то учини.

Ја се надам да су ти дани иза нас и да ћемо ове године поштовати закон и расписати конкурс у најскоријој будућности, казала је Марковић.

Она је, одговарајући на питање ФоНета како је и поред таквог стања буџета, било новца за финансирање Радио-телевизије Крагујевац (РТК), која је након пропале приватизације поново враћена у власништво града, подсетила да је после петиције за опстанак те медијске куће, са потписима 20.000 Крагујевчана, упућене градоначелнику Радомиру Николићу, Град повратио оснивачка права над РТК чиме је постала градско предузеће до поновне приватизације.

Град Крагујевац и РТК су припремили и предали сву документацију за приватизацију надлежном министарству. Док се то не деси град ће је, као своје предузеће, финансирати са конта предвиђеног за субвенције, изјавила је Марковић.

Она је потврдила да је 2018. године, по том основу на рачун РТК пребачено нешто мање од 39 милиона динара, као и да је за 2019. годину, за ту медијску кућу планирано 37 милиона динара.

Ми смо за целу годину, планирали 37 милиона динара, али се надамо да ће приватизација бити обављена знатно раније, рекла је Марковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси