Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Радомир Николић: За крагујевачки конкурс осам, а РТК 37 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

21. 12. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Радомир Николић: За крагујевачки конкурс осам, а РТК 37 милиона

Град Крагујевац планира да у 2019. години издвоји осам милиона динара за конкурс за суфинансирање медијских пројеката, одговорио је Удружењу новинара Србије (УНС) градоначелник Града Крагујевца Радомир Николић, након јучерашњег усвајања буџета Града. То ће бити први пут да од увођења пројектног суфинансирања медија, 2015. године, издвоји новац за медијске пројекте.

Николић је УНС-у потврдио да ће преосталих 37 милиона динара из буџета бити издвојено за Радио-телевизију Крагујевац (РТК).

Иначе, из буџета је за медије 2017. и 2018. године сав новац издвајан искључиво  за РТК, који је након поништене приватизације враћена у власништво Града Крагујевца.

Подсетимо, у Нацрту буџета, о чему је УНС писао, стоји да Град Крагујевац планира да за медије у 2019. години планира да издвоји укупно 45 милиона динара, од чега ће осам милиона бити искоришћено за „ услуге по уговору“, а за „субвенције јавним нефинансијским предузећима и организацијама“ 37 милиона.

РТК је приватизован 2015. године када га је купио крушевачки бизнисмен Радоица Милосављевић. Ипак, приватизација је почетком 2017. године поништена, јер Милосављевић није испуњавао обавезе предвиђене купопродајним уговором.

Граду Крагујевцу је у јуну 2017. године привремено враћено власништво над овом медијском кућом, којом је требало да управља до нове приватизације. Како је тада најављено, РТК је требало да у року од шест месеци буде приватизован, али се то до данас није десило

На питање УНС-а када очекује поновну приватизацију РТК , Николић је рекао да је „сада све у надлежности Министарства привреде“.

Иначе, УНС-у Министарство привреде још увек није одговорило има ли заинтересованих и шта је оно урадило након што је у јануару ове године расписало „јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за учешће у поступку приватизацијеРТК".

„Град Крагујевац и РТК су све неопходне радње завршили на време- за шест месеци“, рекао је УНС-у Николић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси