Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Крагујевац, одборницима уручено писмо новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

21. 12. 2018.

Извор: Фонет

Крагујевац, одборницима уручено писмо новинара

Одборницима Скупштине града Крагујевца је пре заседања уручено писмо са потписима новинара, у ком траже да се одборници супротставе пракси градоначелника Радомира Николића који, како кажу, већ пет година опструише расписивање конкурса за суфинансирање медијских пројеката.

"Тражимо од вас да се супроставите самовољи градоначелника Радомира Николића и да се, испољавајући свој лични интегритет, оградите од његове аутистичне политике и његовог неразумевања медија као носилаца реаговања на добре и лоше стране јавних политика", наводи се у писму које је потписало 26 новинара.

У писму се од одборника захтева да, у складу са законом, који град Крагујевац обавезује на суфинасирање јавног интереса у медијима, Скупштина града почне да испуњава ту обавезу.

"Тражимо од вас да дефинишете у буџету средства намењена за расписивање конкурса за суфинансирање јавног интереса у медијима и да обавежете извршну власт да, без изговора, то и учини, односно да тражите њену одговорност уколико и пету годину заредом не спроведе Закон само зато што анимозитетном градоначелнику не пада на памет да даје паре", наводи се у писму.

Одборници се подсећају на медијску историје града, која датира још од 1834. године када су у Крагујевцу штампане прве "Новине србске", као и на чињеницу да у 21. веку, већ десет година, у "финансијском безнађу" ипак опстају "Крагујевачке новине", више радио станица и информативних портала.

Одборницима се, између осталог, препоручује да упореде садржаје тих медија са садржајима медија који "уживају неупитну подршку, укључујући и финансијску, председника Републике и државног врха Србије" и сами извуку закључке о њиховом квалитету, као и да се сходно својој јавној функцији односе према предоченим проблемима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси