Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Одржан састанак поводом измена Правилника о суфинансирању медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

21. 11. 2018.

Извор: Министарство културе и информисања

Одржан састанак поводом измена Правилника о суфинансирању медијских пројеката

У Министарству културе и информисања данас је одржан састанак са представницима медијских и новинарских удружења поводом измена Правилника о суфинансирању медијских пројеката у области јавног информисања.

Помоћница министра културе и информисања Славица Трифуновић истакла је да је циљ ових измена да се побољша процедура суфинансирања медијских пројеката пошто су уочени недостаци који се односе на све нивое власти: државну, покрајинску и локалну.

„Потребне су суштинске промене, али оне ће моћи да буду решене само изменама Закона о јавном информисању и медијима, јер нас у овом тренутку управо овај Закон спречава да прихватимо све предлоге које сте нам упутили”, указала је Трифуновић на састанку који је протекао у доброј и конструктивној атмосфери.

Према речима начелнице Одељења за нормативне послове, пројектно суфинансирање и евиденцију страних дописника и дописништва Снежана Печенчић, Министарство жели да унапреди све што је тренутно могуће пошто је реч о подзаконским актима, док је  остале измене могуће реализовати само кроз Закон “пошто је Правилник разрада Закона о јавном информисању и медијима”.

Нагласивши да су у Правилник унете све измене које су биле могуће у овом тренутку, Печенчић је рекла представницима медијских и новинарских удружења да ће имати у виду све предлоге које су упутили Министарству, као и да су сагласни са већином њих.

Она је објаснила да ће ове измене само делимично решити проблеме који тренутно постоје и да се мора приступити суштинским изменама, које су могуће само кроз Закон.

Представници новинарских и медијских удружења изнели су своје сугестије и примедбе које су овом приликом разјашњене и одређене унете у Правилник о суфинансирању медијских пројеката у области јавног информисања.   

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси