Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Из градског буџета Чачка 12 милиона динара за суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

20. 09. 2018.

Извор: Бета

Из градског буџета Чачка 12 милиона динара за суфинансирање медија

Град Чачак финансираће са 12 милиона динара 33 медијска пројекта за остваривање јавног интереса у области информисања на територији града, при чему су највише новца добиле локалне телевизије Галаксија 32 - око 2,8 милиона динара, Телемарк око 1,7 милиона и Лав плус којој је припало око 1,4 милиона динара.

Одлуком Градског већа, средства су добила и оба локална недељника, већина градских портала и неколико радио станица, а новац из буџета Чачка издвојен је и за пројекте београдског дневног листа "Курир" и портала Еспресо, радија "Јавор" из Ивањице и нишког портала "Новости дана".

Међу локалним медијима који су добили најмање новца су портал "Озон пресс"- 250.000 динара и недељник "Чачанске новине"- 100.000 динара.

Синдикат новинара Србије (СИНОС) из Београда добио је 100.000 динара, док је "Удружење медија и медијских радника", чије је седиште у Чачку, добило 400.000 динара.

Од 49 пројеката пријављених на конкурс за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области информисања на територији Чачка, комисија за оцену пројеката одобрила је 33, одбијено је 12 а четири пројекта нису пријављена на време.

Председница Комисије за оцену пројеката Марина Мирковић није желела да даје изјаве после седнице Градског већа због чега су присутни новинари бурно реаговали док је градоначелник Чачка Милун Тодоровић рекао да ће локална самоуправа у наредној години издвојити више средстава за медије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси