Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Реаговање - Нисмо "једногласни"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

18. 09. 2018.

Реаговање - Нисмо "једногласни"

У кабинету председника Општине, данас је одржан састанак локалног руководства са представницима Министарства културе и информисања и представницима локалних и регионалних медија.

Наш портал је са овог догађаја објавио саопштење информативне службе наше Општине, иако се са већином тамо наведених ствари не слажемо, као, уосталом, ни са оним што смо данас тамо чули, видели, па чак, и доживели.

Једноставно, на крају саопштења се констатује да су се „представници медија који су присуствовали састанку једногласно сложили да је сарадња локалног руководства са њима добра, да правовремено добијају све потребне информације, као и оне које накнадно траже“.

То, једноставно, није тачно, јер представник нашег портала није на данашњем састанку дао такву оцену, а није ни могао да је изнесе, јер сарадња нашег медија и локалне самоуправе, практично, и не постоји. Односно, постоји у смислу да они читају наше текстове, на чему смо им неизмерно захвални, јер, није лако да једнима дајете паре, а информишете се од неких других.

Оно што није написано у саопштењу, то је чињеница да је наш портал данас у кабинету био постављен на оптуженичку клупу, и то од стране руководства, представнице Министарства, као и од самих колега.

Пре свега, некоме у нашој локалној самоуправи никако, изгледа није јасно зашто ми другу годину одбијамо додељена средства, па тај гест схватају као неки „позив на бој“.

А, истина је само једна. Ако продајете нови модел „Ферарија“, а потенцијални купац вам нуди пара као за половног „Југа“, онда ту нешто дебело не штима. А, у ствари, тај купац хоће да вас понизи, јер зна да ви немате пара за вожњу „Ферарија“, а љубоморан је на вас, јер би и он волео да у својој гаражи има таквог лепотана.

А, кад већ кажу да „можемо добити све потребне информације које затражимо“, нека нам, јавно, кажу, где су та распоредјена, а непреузета средства од наше стране.

Зашто се ни на једној седници општинског парламента није појавио податак да у буџету има вишак новца, јер, ето, још има новинара заљубљеника у волонтирање. Или, ако нису у буџету, где су? Чисто да знамо. Као становници ове средине, валљда имамо право на то.

А, и представница Министарства, била је постројена у „стрељачки вод“, јер, како је могуће да ни једном једином речју, гестом или било чиме, није исказала радозналост везану за податак да један локални медиј другу годину не преузима средства од локалне самоуправе. Или, да се, барем, као човек заинтересује.

Такодје, на данашњој седници је најбруталније, најприземније и најличније извредјан наш етички уредник, а да говорника нико није ни једном речју опоменуо. Али, о „стручности и стручњацима“ пишемо скоро свакодневно, тако да ни о „говорнику“ нећемо данас.

Коначно, предочено је на данашњем састанку да ће буџет за медије у горњомилановачкој општини следеће године бити осам милиона, па је речено да је та информација „обрадовала представнике медија“.

Код нас није измамила ни осмех на лицу, јер, знамо да ћемо, као и до сада, добити само „мрвице са господаревог стола“. Ако смо ми грешни, нека неко из локалног руководства изадје са податком о томе када су се на нашем порталу огласили неком „плаћеном темом“ или честитком за неки празник.

Ко зна, можда би неко од ових 160 хиљада наших читалаца и то видео, а не, како кажу, „само критичке текстове“.

Редакција портала ГМинфо 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси