Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  У Општини Мало Црниће изгубили пројекат медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

31. 07. 2018.

Аутор: У. Урошевић Извор: Коалиција новинарских и медијских удружења

У Општини Мало Црниће изгубили пројекат медија

Комисија за оцену пројеката у области јавног информисања у Малом Црнићу код Пожаревца, у понедељак није могла да расподели новац из буџета за суфинансирање пројеката медија. Догодила се несвакидашња ситуација да је општина изгубила пројекат којим је један медиј аплицирао на конкурсу. Комисија је утврдила да међу пристиглим пројектима који су им предати на оцењивање, а на основу записника о провери документације који је сачинила општина Мало Црниће, недостаје документација за пројекат „Стишке новости“, листа Нове новине из Пожаревца.

Након што су чланови комисије секретару комисије за медије из општине указали на овај недостатак, предата им је документација за коју се испоставило да не садржи опис и буџет пројекта.

Након нешто више од сат времена „потраге“ по општини за несталом документацијом, комисија је одлучила да прекине рад и констатује да због непотпуне документације не постоје услови да се законски одлучује о расподели буџетског новца за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области информисања.   

Још једна несвакидашња ситуација на седници комисије догодила се када је секретар, Душан Ивковић члановима показао три мале беле коверте које су биле адресиране на општину Мало Црниће и насловљене за Комисију за оцену пројеката у области јавног информисања.

Како је он објаснио, те коверте нису отворене, нити заведене у записник.  

Ово је био други покушај да се комисија окупи и да се расподеле средства из буџета за пројекте медија. Наиме, у првом наврату, 20. јула појавила су се само два од три члана комисије. Иако су у општини најпре тврдили да су уредно позвали све чланове,  касније је утврђено да је позив за једног члана упућен на погрешну имејл адресу.

Иначе, конкурс за суфинансирање медијских пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања у Малом Црнићу расписан је средином априла, али без објављивања на званичној интернет страни општине. Након што су реаговала медијска и новинарска удружења, крајем априла позив је поновљен и тада је уредно објављена целокупна документација.

Није јасно због чега је општина чекала скоро два месеца да закаже прву седницу комисије, с обзиром да је рок за достављање пројеката био 23.мај.

Конкурсом је ове године опредељено 1.000.000 динара из буџета за пројекте, а занимљиво је да су међу специфичним критеријумима за оцену пројеката наведене награде и признања.

Стручну комисију за оцењивање пројеката медија у Малом Црнићу у Пожаревцу чинили су Урош Урошевић на предлог АНЕМ-а и Локал преса, Петар Јеремић на предлог УНС-а и Љубомир Ђорђевић на предлог НУНС-а и НДНВ-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси