Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Уредница КТВ-а и даље тражи да градоначелник Зрењанина измени уговор о пројектном суфинансирању ове телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

23. 07. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Уредница КТВ-а и даље тражи да градоначелник Зрењанина измени уговор о пројектном суфинансирању ове телевизије

Главна и одговорна уредница КТВ-а из Зрењанина Даница Радић још увек није потписала уговор о пројектном суфинансирању са Градом Зрењанином, иако је још пре месец дана била позвана да то уради како би добила три милиона динара колико је ова телевизија добила на конкурсу, за пројекат „Зрењанин у објективу“.

Међутим, „поучена ранијем искуством“ Даница Радић, како каже, одбила је да потпише уговор са Градом и 6. јула послала допис градоначелнику Зрењанинa Чедомиру Јањићу да измени уговор, односно промени одредбе којима се задржава право Града да умањи износ или раскине уговор. Одговор из Града Даници Радић још увек није стигао.

„Понуђени уговор нисам потписала због 6. и 9. члана тог уговора који Вам дају дискреционо право да одобрена средства исплатите како хоћете и коме хоћете, а мени да не исплатите позивајући се на те исте чланове“, наводи Радић у писму.

Она је навела да су је 2017. године „већ преварили, тако што су јој за услуге коју су уговором закључене и које су извршене од стране КТВ телевизије нису платили и још је из свог џепа платила ПДВ, у износу од 175.600 динара“.

Радић је подсетила Јањића да је прошле године КТВ телевизија послала Граду Зрењанину „фактуре за извршене услуге у области јавног информисања у јануару, фебруару и марту“ и да јој је када је већ платила ПДВ, Град вратио те рачуне, а затим у септембру раскинуо уговор.

У образложењу Града Зрењанина због чега су КТВ телевизији у априлу и мају враћени рачуни, наводи се да ће у складу са Одлуком о буџету за 2017. годину бити објављен јавни позив за суфинанисирање медијских пројеката.

Радић је у допису упитала Јањића и због чега је требало да прати нови конкурс, ако је он био расписан у марту 2017. године и наводи да су јој у прошлој години за одобрена средства на конкурсу „исплаћивали новац у најситнији могућим ратама, док су другима исплаћивали једнократно веће износе“.

„Због свега наведеног, ‘а у циљу наставка добре сарадње’, како сте Ви градоначелниче Јањићу навели у средствима информисања, молила бих Вас да измените чланове 6. и 9. уговора, па да наставимо сарадњу на обострано задовољство, јер је до сада била само у Вашу корист“, наводи се у писму.

Ни УНС још увек из Града Зрењанина није добио одговор да ли ће изменити уговор о одобреним средствима на конкурсу за медије са КТВ телевизијом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси