Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Одобрено милион динара за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

20. 07. 2018.

Аутор: Данило Коцић Извор: Инфо центар југа

Одобрено милион динара за медијске пројекте

У Лебану су потписани уговори са пет медијских кућа чији су пројекти одобрени за суфинасирање јавног интереса у области јавног информисања које на конкурсу одобрила комисија. Ове године општина Лебане за суфинансирање јавног интереса у области јавног информисања определила је 1.000.000 динара – јавила је агенција Портал Инфо центар југ.

Уговоре са представницима медијских кућа потписао је председник општине Лебане Иван Богдановић. Он је поздрављајући представнике медија истакао да му је изузетно драго што данас општина Лебане поптписује уговоре са медијским кућама.

„Драго ми је да сте показали интересовање да кроз ваше текстове на порталима и прилоге на телевизији вашим читаоцима и гледаоцима прикажете дешавања у нашој општини. Наш циљ је да наше грађана информишемо правовремено, истинито и на прави начин, а ви сте управо тај спој између локалног руководства и грађана Лебана“ казао је Иван Богдановић.

Он је нагласио да ће се локално руководство Лебана трудити да и у наредном периоду сарадња са медијима буде што боља на обострано задовољство. „Код грађана општине Лебане врло је важно да слика о дешавањима буде реалнаи нама је ваша подршка неопходна. Наравно да слободу говора и писане речи вама не сме нико ускратити“ истакао је Иван Богдановић. 

Богдановић се захвалио медијима на досадашњој, али и будучој сарадњи и истакао да ће се локално руководство потрудити да наредне године у буџету определи већа средства за пројекте из области јавног информисања. 

На конкурсу се ове године пријавило 12 медијских кућа, а комисија која је радила у саставу Александар Јовић, Миодраг Миљковић, испред Друштва новинара Ниш и Зоран Величковић испред ПРОУНС-а одлучили су да на конкурсу подрже 6 пројеката. 

Одобрени следећи пројекти:

  1. ТВ 4С за пројекат „Културни пресек – Лебане“ одобрено је 100.000 динара

  2. Регионалној информативној агенцији Југпрес за пројекат „Како постати видљив“ одобрено је 120.000 динара.

  3. Порталу Инфо центар југа за пројекат „Лепоте југа – лебански крај и туристички потенцијали и могућности“ одобрено је 410.000 динара.

  4. ПР агенцији за уметничко стваралаштво „Братац спорт“ за пројекат „Популаризација спорта на териотрији општине Лебане кроз медије“ одобрено је 100.000 динара.

  5. Телевизији Лесковац за пројекат „Остати у Лебану“ одобрено је 150.000 динара и

  6. Новинској агенцији Инфопресс ДБС за пројекат „Од Радана до пластеника – да све блиста“ одобрено је 120.000 динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси