Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Министарство културе и информисања доделило око 262 милиона динара за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

07. 06. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Министарство културе и информисања доделило око 262 милиона динара за медијске пројекте

На осам конкурса, колико је ове године за суфинансирање медијских пројеката расписало Министарство културе и информисања, додељено је укупно 261.864.495 динара. Од укупно 262 милиона динара колико је било предвиђено за суфинансирање, око 135 хиљадa остало је нерасподељено.

На конкурсима је било пријављено укупно 1.298 пројекaта, средства је добило њих 418, док је 881 одбијен.

На конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио и интернет медије додељено је 57.955.890 динара. Од укупно планираних 58 милиона, око 44 хиљадe динара није расподељено. 

Од укупно 366 пријављених пројеката, 121 je добио средства, док 213 пројекaта нису финансијски подржана, а 32 није испунило услове учешћа на конкурсу. На овом конкурсу су подржани пројекти 56 радио станица и 65 интернет медија.

На Конкурсу за суфинанисирање пројеката производње медијских садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција додељено је 32 милиона динара, за 48 пројеката. На овом конкурсу је било пријављено укупно 95 пројеката, 38 није финансијски подржано, док девет пројеката није испунило услове конкурса.

На конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених телевизији, 61 пројекат добио је укупно 72 милиона динара. Било пријављено 247 пројеката, од чега 164 није одобрено, а 22 пројекта није испунило услове за доделу новца.

На конкурсу за суфинансирање пројеката из области јавног информисања припадника српског народа у земљама региона, пријављено је 56 пројекта, од чега је њих 29 добило укупно 19.929.305 милиона динара. Од предвиђених 20 милиона, око 71 хиљада динара остала је нерасподељена.

Једанаест милиона динара додељено је на Конкурсу за суфинансирање пројекта из области јавног информисања особа са инвалидитетом на 25 пројеката од пријављених 171. Није подржано 136, а десет пројеката није испунило услове конкурса.

На Конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на језицима националних мањина пристигло је 254 предлога пројеката, а додељено је 40 милиона динара за њих 87, намењиних албанској (4), бошњачкој (7), бугарској (5), буњавачкој  (2), влашкој (6), мађарској (9) , македонској (2), ромској (25), румунској (2), русинској (1), словачкој (6), словеначкој (1), украјинској (1), хрватској (2), црногорској (1), чешкој (1)  мањинама као и мултинационалним пројектима (12).

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који се реализују путем електронских медија са седиштем на територији АП Косово и Метохије 8.979.300 динара расподељено је на 18 пројеката. Укупно је било пријављено њих 37.

Двадесет милиона динара је додељено на конкурсу за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања. Од укупно 72 пријављена пројекта, одобрено је 29.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси