Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Власт неће лоше медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

19. 05. 2018.

Аутор: И. Митић Извор: Вечерње новости

Власт неће лоше медије

Током последње четири године, град на Ветерници је на суфинансирање медијских пројеката потрошио 70 милиона динара, а само у 2018. ће за те намене бити издвојено 20 милиона.

Међутим, градоначелник Горан Цветановић процењује да ефекти нису задовољавајући, па најављује да ће досадашњи начин финансирања медија од наредне године бити промењен.

- Зато што су после приватизације локални медији били у изузетно тешкој ситуацији, потрудили смо се да им помогнемо како би пронашли своје место на тржишту. Нажалост, већина медија, а пре свега телевизије, то је схватила као нашу обавезу, па је опао професионални ниво њиховог рада - каже Цветановић, који је власницима медија поручио да су телевизија, радио и новине "скупа играчка", а да су њихови захтеви мегаломански и неодрживи.

Истиче и да је, уз дотрајалу технику, лош квалитет програма последица чињенице да локалне ТВ станице запошљавају од три до десетак радника, а у појединима зараде касне, иако су у протеклих неколико година од Града добиле око 150.000 евра. Између осталог, то је и одговор онима који локалној самоуправи замерају да новац даје комшијама из Ниша, за које верује да су знатно професионалнији и одговорнији.

Власници и уредници неких од прозваних медија углавном нису желели да коментаришу градоначелникове изјаве.

- Све што је речено о Радију 016, који је најслушанији у Лесковцу, није тачно. Уосталом, због тога што је комисија за расподелу средстава 2015. и 2016. године, под утицајем градоначелника, радила незаконити, ја сам добио судски спор - закључује власник овог медија Југослав Томић.

Нa овогодишњи конкурс је пристигло 40 пројеката чија вредност премашују стотину милиона. Средства су добиле по три лесковачке и нишке телевизије, ТВ станице из Власотинца и Бојника, Радио 016 и Радио Медвеђа, пет лесковачких и два нишка портала, овдашњи недељник "Нова наша реч" и неколико продукција.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси