Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Оставка члана комисије јер Град Пожаревац није хтео да поништи незаконито решење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

06. 04. 2018.

Аутор: У. Урошевић Извор: boom93.com

Оставка члана комисије јер Град Пожаревац није хтео да поништи незаконито решење

Новинар Петар Јеремић обавестио је градоначелника Пожаревца Банета Спасовића да је поднео оставку на чланство у Комисији за вреновање пројеката производње медијских садржаја за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Града Пожаревца за 2018.годину.

Јеремић је навео да је према Закону о јавном информисању и медијима (Члан 24, став 4) прописано да се већина чланова комисије именује на предлог новинарских и медијских удружења, а у случају Пожаревца закон је очигледно прекршен јер је од свих предложених чланова удружења, само он именован испред УНС-а.

"У вашем решењу, супротно закону, ја сам једини кандидат новинарских и медијских удружења који је именован, иако су постојала још најмање два кандидата који су са мном предложени на заједничком предлогу. Уместо њих, именовали сте два кандидата која нису предложена од стране новинарских и медијских удружења, чиме сте очигледно прекршили Закон о јавном информисању и медијима", навео је Јеремић у писму које је УНС упутио Граду Пожаревцу.

У решењу које је Град Пожаревац донео 19.марта, у комисију су поред Петра Јеремића, кога је предложио УНС, именовани Предраг Животић из Пожаревца и Звонко Дамњановић из Бора.

У решењу Градског већа није наведено ко је предложио Животића и Дамњановића.У истом документу, веће је одбило предлог новинарске коалиције УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ И Локал прес који се односи на Зорана Гавриловића, кандидата АНЕМ-а и Локал преса и Љубомира Ђорђевића, кандидата НУНС-а и НДНВ-а.

АНЕМ је од града затражио да решење које иначе није било јавно објављено на сајту локалне самоуправе буде измењено, у складу са Законом о јавном информисању и медијима.

Такође је затражено да сва документација буде објављена на сајту Града Пожаревца, што није учињено, нити је упућен било какав званичан одговор на допис асоцијације.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

08.04.

2018.

Nije nadimak već puno ime i prezime [нерегистровани] у 11:59

Bravo, konačno

Poštovane kolege,
postupak Petra Jeremića je potpuno opravdan i raduje me činjenica da smo, konačno, bar mi profesionalci, počeli da se ponašamo u duhu zakona koji, kakvi su da su, ipak postoje i trebalo bi ih uvažavati!
Petre, nadam se da će ovaj tvoj gest biti primer i drugim kolegama!

Hristos vaskrse, srećan Praznik drage koleginice i kolege.
Jovanka Stefanović-Stanojević, član Uprave UNS iz Negotina

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси