Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Kрагујевачка скупштина одбила амандман опозиције за суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

24. 03. 2018.

Извор: Бета

Kрагујевачка скупштина одбила амандман опозиције за суфинансирање медија

Скупштинска већина предвођена Српском напредном страком одбила је амандман опозиционе Шумадијске регије - Покрет слободних грађана, која је затражила да се у ребалансу буџета за 2018. предвиде средства за суфинансирање медијских садржаја.

У образложењу амандмана било је наведено да би опредељењем средстава за медије била испуњена обавеза по Закону о јавном информисању.

Амандманом је требало да се средства у износу од 21 милион динара, који је буџетом за 2018. предвиђен за "субвенције јавним нефинансијским предузећима", усмере за остваривање јавног интереса у области информисања и суфинансирање медијских пројеката.

Градска власт у Kрагујевцу већ четврту годину не расписује конкурс за суфинансирање медијских садржаја.Ребалансом буџета Града Kрагујевца, који је данас усвојен у градској скупштини, предвиђени су приходи и расходи у укупном износу од 7,494 милијарде динара.

Разлози за ребаланс буџета за 2018. били су дугорочно задуживање града у износу од 360 милиона динара и краткорочно од 245 милиона динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси