Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Новинарска и медијска удружења упутила јавно писмо градоначелнику Ниша
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

16. 03. 2018.

Извор: Бета

Новинарска и медијска удружења упутила јавно писмо градоначелнику Ниша

Коалиција новинарских и медијских удружења саопштила је данас да је упутила јавно писмо градоначелнику Ниша Дарку Булатовићу и затражила да хитно повуче измене конкурса за медијске пројекте.

У саопштењу коалиција коју чине НУНС, НДНВ, АНЕМ, АОМ и ЛП, навела је да је у писму Булатовићу изразила јавни протест због начина на који је расписан медијски конкурс у Нишу, а дан након тога одлучено да тај конкурс буде измењен.

"С обзиром да се измена односи на максималну висину средстава која могу бити опредељена по једном пројекту, поставља се питање којим сте се критеријумима водили када сте одлучили да овај лимит подигнете са четири на девет милиона", навела је Коалиција.

Упозорила је да је горњи лимит конкурса за пројектно суфинансирање Министарства културе и информисања за продукцију ТВ садржаја пет милиона, те да не постоји пројекат који је могуће реализовати за девет милиона у периоду од максимално седам месеци.

"Таквим поступањем се отвара сумња да се услови конкурса подредјују интересима појединаца који држе медије у Нишу, уместо јавном интересу градјана Ниша", наводи се у писму.

Коалиција је подсетила Булатовића на бројне контроверзе које су пратиле прошлогодишњи медијски конкурс у Нишу, почев од тога да неки нишки медији који су јасно препознати као друштвено одговорни, са дугом традицијом у пројектном финансирању и остваривању јавног интереса, нису добили за своје пројекте ништа, па до тога да су значајна средства додељена чак и учесницима конкурса који су основани на дан расписивања конкурса.

У писму се Булатовић позива да одмах повуче измену конкурса за медије и спроведе конкурс у складу са јавним интересом градјана Ниша, као и да обрати пажњу на начин избора стручне комисије, јер је највише притужби прошле године било управо на компетентност чланова комисије која је оцењивала пројекте.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси