Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  НУНС: У Ужицу грађански посматрач на седницама конкурсне комисије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

20. 02. 2018.

Извор: Бета

НУНС: У Ужицу грађански посматрач на седницама конкурсне комисије

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић прихватио је захтев Ужичког центра за људска права и демократију да њихов представник присуствује у статусу грађанског посматрача седницама конкурсне комисије за оцену пројеката у области јавног информисања, пренео је данас НУНС.

"Поводом вашег захтева од 6. фебруара 2018. године, а у вези учешћа удружења Ужички центар за људска права и демократију у раду стручне комисије за оцену пројеката у области јавног информисања за 2018. годину, обавештавамо вас да ће вам град Ужице омогућити присуство на седницама као грађанским посматрачима, без права одлучивања", наводи се у одговору Петковића председнику ужичког удружења Драгомиру Поп Митићу.

НУНС је подсетио да је локалним антикорупцијким планом који је Скупштина града Ужица усвојила 12. октобра 2017. предвидјено да треба "обезбедити пуну транспаретност конкурса за суфинансирање пројеката у области јавног информисања".

Према том документу, "пуна транспарентност процеса се обезбеђује кроз објављивање свих докумената који настају у току спроводјења конкурса, а нарочито докумената који настају у раду конкурсне комисије, јавност састанака конкурсне комисије и учешће заинтересованих представника јавности у њиховом раду - грађанских посматрача (без права одлучивања)".

У ужичком антикорупцијском документу наводи се и да "јавност мора бити у потпуности упозната са токовима новца који се троши у медијском сектору, како би могла да доноси информисане одлуке у вези са избором медија путем којих се информише".

Овогодишњим конкурсом Ужица за суфинансирање пројеката у јавном информисању предвидјено је осам милиона динара, навео је НУНС.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

22.02.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 08:40

БРАВО ЗА УЖИЦЕ

Паметна и баш демократска одлука ужичлпг градоначелника, свака част.А у Нишу посматрач Локалног антикорупцијског форума /ЛАФ/ није прихваћен у сличној комисији.А и сам нишки ЛАФ базиран иначе на Локалном антикорупцијском плану који је јрфногласно усвојио нишки градски парламент 2011.године, неколико година један од најактивнијих у Србији,трпео је такав политички притисак, медијски бојкот и сличне смицалице да га је градско руководство безмало видело као " непријатељ", који ради против интереса града /!?/ угасио се прошле године колективном оставком његових чланова.Залудан је био глас грађана који су на ЛАФ гледали као на објективног првоборца за борбу против корупције.Актуелном градском руководству у Нишу изгледа нимало не смета што ЛАФ-а више нема.Просто да човек помисли како у овом граду више нема корупције, а има је итекако, више него алергијски опасне биљке "амброзије". Браво за Ужице,а уа за Ниш, иако су и у једном и другом граду напредњаци на власти.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси